[多圖慎入] 自己起完全免費VPN(Oracle Cloud + Outline)

189 回覆
100 Like 0 Dislike
我想問下有冇人相組團買nordvpn
推吓
買過,好慢,果陣要返大陸,連youtube都load唔到,忍唔住cut左,但唔否認佢係幾易用幾好用。
而家上網睇教學係google cloud整左個vm<-好似係咁叫,順到好似冇開vpn咁。
佢頭一年free,之後既話計流量,我唔用果陣會熄機,就算狂煲都係幾毫子美金,唔開機既話唔使錢
我地址果度鳩填,跟住中伏冇收到確認email
CS 果邊話我地址唔完整,兼用左好多信用卡去嘗試登記
宜家佢要我用公司email再reg一次
利伸oepay master卡,tap & go 都過到的
溫馨提示,你可以選擇舊一 D version,例如: centOS 唔用 7,轉用 centOS 6 佢就 create 到 ...

另外一個溫馨提示就係,當你用 centOS 7 果陣唔好行 yum update,否則個 ssh 就會炒,以後都入唔返
咁就算啦
push
垃圾到咁
Oracle Ubuntu其實應該係最安全....
連update 都唔得用嚟托咩
第一條link睇唔到嘅
得了

係咪有嘢做錯咗?
我跟住樓豬個教學 step by step, 唔係用GCP
iptable嗰幾行code有冇copy paste??要改返佢gen比你果個port喎
有呀,重做過都係咁

會唔會關我部電腦事
我一陣加多過Oracle防火牆setup lol。因為我唔使咁
我更新咗喇,原來我以前set過防火牆唔記得寫返落去
sorry巴打
tap & go係咪用唔到
無試過,我用信用咭/八達通都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞