nord 定expeess定 surfshark vpn 好啲

106 回覆
1 Like 8 Dislike
我本身用BITDEFENDER 佢有包埋VPN 照用得唔得!?
上連登hide ip冇問題,最緊要唔係支鬼資金
Nord真係幾快
同未用之前網速相若
問過回水果陣要收sms確認㗎喎,等你好消息
客戶端支援夠,Sony嘅Android TV, 裡面play store都有官方app, 主流OS基本上唔會有問題
但佢每曰得200MB咋喎
我都有買bitdefender
tcp冇必要,udp就得
nordvpn嘅openvpn tcp主要係配合佢哋嘅obfs server使用,一般用IKEv2或openvpn udp就得
Surfshark VPN 帳號開心些牙 (已課金)

誠邀各位巴打一齊測試極限,
睇下 Surfshark 最多可以連幾多部機,
為公平起見每人最多只可同時連兩部機,
如:1 PC + 1 Phone

極不專業 VPN 速度測試
Surfshark VPN Server: 日本 M247
Speedtest Server: QTS HK

Network: Wifi 5G

Network: SMT 4.5G
用梗Nord 掛左起nas度
dl 有4-5 Mb 左右
可以裝埋Proxy Server, synology軟件中心嗰個就得,其他browser,ios safari用HTTP代理連接nas就轉去VPN出公海,唔使裝咁多app,每部裝
如果屋企有NAS/Raspberry Pi headless server/PC之類長開嘅,可以用HTTP代理接入,主要用browser嘅話,就唔使特登裝app或軟件,呢個方式可以用PAC分流,決定邊啲網站用VPN,邊啲唔用,Synology NAS好簡單,套件中心揀Proxy server安裝,設定好

用NAS嘅VPN Client接入nordvpn server,不過我現時用緊自己嘅

去返browser度set就得,Chromium我用addon proxy helper, 接入NAS自動由VPN出公海

咁就唔使喺router影響全屋裝置
MAC用NORD 好慢 REFUNED
用NAS嘅Download Station, 用Nord有3~5MB/秒速度

我覺得算幾快,自己嘅VPS唔比BT,快過佢都冇用

windows 10 用Chrome通過HTTP proxy連接NAS接NordVPN server,Youtube 1080p唔會lag,雖然buffer冇我自己起嘅咁多秒

前後對話左三封電郵先退到

問心我會選擇用VPN,慢無問題,但唔可以唔郁
即係12x美元三年,之後仲有回贈?
之前打機成撚日連唔到
express真係好順又快
但係垃圾中資
買咗就可以回贈?安全嗎
回贈成功
入返落信用卡戶口?
要入PayPal 先,直入得澳洲銀行
同pending,要等12月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞