有邊套未動畫化你覺得出奇?

362 回覆
36 Like 6 Dislike
小說都未搞掂,小說完左應該有機會
你用動畫要點表達其實女主先係真正既魔女?
西頓學園
破壞獸
https://youtu.be/E_nPAR0wg64
原作真End魔女係有自爆點搶身體㗎喎,用動畫做呢幕唔係好難,如果你講小說就唔知,小説唔知有冇改編

殺戮的天使
魔女之家
ib
本身係RPGmaker製作嘅遊戲,出名後出小説,漫畫喎
有呢啲成就真係多謝屍體派對帶起咗恐怖RPG潮流
原本遊戲已經係動態作品出唔到動畫?
agger 成隻豬咁 點代入啊
依家開始好睇返啦
我都幾期待
而家入新劇情 應該可觀望一下
ngnl 2
14年到依家
出劇場又咁成功
個問題真係係抄畫度?
想要成為影之實力者
杯面番唔當啦好冇,又唔係跟故事順做
我意思話果種反轉感
一直玩家以為自己係受害人
其實最後係加害者
而且真結局既震撼係要玩過普通結局先可以升華到,唔通動畫做兩個結局?
另外魔女之家解謎要素好多and缺乏互動劇情,你套動畫全程默劇表演解謎?
勇者赫魯庫 不過呢套太冷門,發下夢就算
出到街咩雖然有啲興趣
第二部講咩?
想睇小波線多啲
結局呢樣就睇公司點決定啫,佢本身就科幻題材就可以有好多方法去解決。甚至有取捨,即係例如Fate咁三個end,動畫公司唔會做哂三個end啦,咁好似UBW咁明明saber消失嘅可以改個雙翼,佢玩大啲加埋櫻三飛都得,又或者佢可以改個離開前先嚟個普end做幻覺表達先,到真係離開時因為無咗屋嘅束挷記起自己真正身分唔得嘅?
Game改動畫劇情大改係正常㗎啦,好似God eater 本來仲係開放主角嚟,全故事無台詞添,咁佢FF一個主角咪又出到,唔通叫你扭一個主角,揀埋CV先比套動畫你睇咩。
我回應個位巴打提嘅ib起遊戲中同GE一樣零台詞,但遊戲中又無話佢啞,只係全部係男主自語同旁白表達咁滯啦,你估動畫化就又會係CV都唔洗請咁拍咩,不過可能盡量無囗屬性致敬返都得啫,又或者真係可以惡搞途中彈個對話窗表達ib諗咩都得,呢樣玩過原作可能會心一笑呢,我只係提意咁解啫,你唔死不斷比問題我喎,如果咁都要幫佢諗解決不如請埋我去日本做啦,依家唔係要我搞動畫化嘛,調返轉你諗返一個我不斷質你,你又開心?
其實殺戮的天使可以動畫化到,同作者另一隻早期啲出名嘅game霧雨飄散之森都可能好快有,之前都出咗漫畫
呢套要裡翻
個人覺得唔岩動畫化
詐騙遊戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞