有邊套未動畫化你覺得出奇?

362 回覆
36 Like 6 Dislike
大佬男主成隻豬咁…
點睇啊
真係呢d豬→,但係劇情上我覺得加速幾好睇
火鳳燎原
Flyable Heart
數碼暴龍大冒險 V馴獸師01
(太一同斯路係可以承認嘅組合,笨大我可以唔要所有新作,動畫化佢就得)

武者O傳1,2,3
(個故事算出色,模型又多但奇怪在無動畫化)

海盜高達系列
(最少到鋼七)

機械女神(港名:銀河醒目女
(細個童年陰影,j to x 小鱒太慘,之前收到風以原作結尾再動畫化,但無咗下文

機動戰艦
(執返劇場版手尾先走啦)

-不可能系列-

武器種族傳說-蒼空戰旗-
(-未完-作者青光眼後終止,紅有出動畫)
高達前哨戰-愛莉絲的懺悔-
(版權惡夢)
.hack//四部曲+GU四部曲(比人睇下咩叫真神作,SAO不了)
洛克人X1-X4
洛克人Zero1-4

利申:90後,90年代尾啲動畫好受eva影響,好喜歡走bad end 暗黑風格 黑色幽默
抄畫,日本呢啲版權主義者好反感
沙耶之歌好難喎,唔計H部分,畫面八成時間血肉模糊
Sunrise幾時得閒出第二季
第一季超正
.hack//四部曲,我打爆咗都係唔知發生咩事
有日本動畫公司肯買版權製作就好
等刀劍完左 跟時間線 接住落
粉絲向作品,唔知發生緊事好好奇有無了解劇情,vol3基本全員歸還,係唯獨奧凡死咗,因為佢玩再誔就預咗死硬,奧拉玩完再誔都係肉體消失咗,原本設定上奧凡已經死咗,不過笨大為咗周年紀念,推出vol4比一個奧凡生還結局比大家,不過呢個方式比較怪啲,如果係用返漫畫GU+方式復合比較好(Aida救返佢,故事可以接返link )官方呢個End就變相Aida完全GG,不過vol4係為GU粉絲為前提作嘅故事,我buy,只係變相link打入黑歷史,可以同劇埸版Z看待就得
你係youtube嗰個呀sam??
gu我明啊,我係唔明初代,姐係凱特英雄傳嗰四部
上網睇到有人解釋咗初代劇情,但中間明顯有好多嘢都係game入面冇提過嘅
睇到我r晒頭,懷疑自己係咪down錯game
唔係,只係因為我好鐘意飲檸茶所以先改呢個名
世青之後既足小
朋友遊戲
真實帳號
影宅
血與灰會唔會一集入面有50%都系黑畫面
無印有四個版本,只得遊戲同紀念小説先公認,版本以下
無印遊戲(正宗)
角川小説(以黑玫瑰為視覺,故事有角色視覺下影響)
XXXX(另一個故事,改篇嚴重,受GU影響結局改成墨以卡娜比蒼炎化嘅凱特三爪刀KO 原作無蒼炎三爪刀㗎,不過我喜歡呢個END多啲)
紀念小説(同ps4GU一齊出,得日文版,但官方免費貼官網比人睇,視覺用返凱特,叫新標凖但有輕微修改,主要加入返凱特現實到遊戲入面嘅描述,呢個修改係因為本來遊戲設計時主角只係玩家投入嘅角色,所以無咩描寫主角嘅角色設定,遊戲中主角名任玩家改,凱特只係預設名字)
要了解.hack故事好難,門檻太高,原因當年佢係笨大一個玩齊ACG三界嘅大計劃,所以故事分好散
故事順序為
.hack//AI buster(前前傳,小說,講世界觀,奧拉姐姐莉可莉絲,蒼天蒼海嘅故事,封測玩家)
.hack//sign(前傳,動畫,司嘅故事,奧拉解封,墨以卡娜造出史凱司去追殺,楚良(長谷雄)同史凱司嘅孽緣呢度開始)
.hack//Zero(前傳2,小説,主角係女主角カール,佢同史凱斯蠶食嘅未歸還者楚良嘅故事,唯一一套追唔到嘅故事,唔知係咪無出中文版,我係靠psp嘅Link補完,失控嘅楚良殺咗カール令佢未歸還化,成為第三個未歸還者,失控嘅史凱斯分成八相)
.hack//感染擴大,惡性異變,侵食污染,絕對包圍
(正傳,the world發生嘅故事,奧拉犧牲自己發動再誔,所有未歸還者解放,司,楚良(但失憶),カール)
.hack//Liminality
(正傳同時間綫,遊戲附送嘅DVD動畫,講現實世界同步發生嘅故事)
.hack//黃昏的腕輪傳説
(後傳,故事係無印之後,故事比較兒童向,日常系嘅作品,主角係奧拉玩嘢,將凱特同黑玫瑰嘅「同規格同型PC角色」比咗一對兄妹用男主叫秀悟,女主叫玲奈,注意,只係同規格PC,唔係凱特本人,唯一原有PC只有蒼天巴爾孟克(做咗GM)同米雷優,米雷優係密絲托萊爾同一個PC,密絲托萊爾如果有玩無印就知佢現實係人妻,有一個女要湊,而黃昏腕輪傳説正係佢個女玩The world ,佢送比女嘅PC,改名米雷優,不過呢個故事有予盾,例如奧拉有個女,子AI潔菲,不過故事上潔菲似係奧拉為咗贖罪,為莉可莉絲做嘅身份,安排秀悟同玲奈同佢冒險,比佢了解自己嘅體驗之餘同了解快樂
之後R:1就結束啦,如果點到R:2有少量設定同GU+有引用。
CC社起一次大火中,記得係GU阿佩嘅哥哥放火燒資料室,燒毁咗七成the world 嘅資料,為咗the world可以繼續營運,CC社自行修補,自己加入新世界觀(工業時代)強行推出R:2,之後就係GU中嘅奧凡兄妹事故,到前傳,動畫.hack//Root(黃昏的旅團,well come to The world )有興趣可以講埋R:2線比你聽
電鋸人
難d,漫畫幾十話踢一場波
總之就是非常可愛
就係成日蝕住做咪做到執
神知唔收得邊個敢接
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞