中國網民:勇武派的攬炒策略正中中共命門!

398 回覆
1525 Like 12 Dislike
勇武游擊係革命正道,唔係陰謀
知都冇得拆
最多係煽動跟唔貼嘅人割蓆
但係人權法既出現 令某部分覺得係靈丹妙藥 有法案就有民主普選 呢個先係有少少擔心既野
日子耐左 唔記得左可以行到今日 係因為大家有攬炒既覺悟 如果因為人權法限制左思想 想守住呢個階段性成果 好怕會有反效果
想大家諗下點解可以突破到咁多年突破唔到既困局 除左國際政治環境之外 係因為今次心態上既大轉變

Give me liberty or give me death
我驚封左品蔥渣
中國近代史— 陳同佳
封平台係冇用,要上嘅人一定有地方上
有得mon住仲好
Tui
贏國又贏了 啲人睇得多口交部 除咗嘴炮仲識啲咩
啱,支持勇武。
所以我一開始就咁講,香港人唔好當中共係佛地魔,唔招惹得,
中資唔搞根本無作用,搞360,黑社會比錢,搞港鐵,政府建築物就納税人比錢,搞中資先係共產黨比錢呀屌,唔搞中資,搞來把撚呀,零作用,唔搞黨鐵交通燈起碼方便散水,淺黃又番到工,民意無咁損耗,搞中資我諗唔到有咩壞處,我寧願咩都唔搞就靜係搞紅色資本,起碼有作用,對準權力核心,香港人要醒下,只有共產黨係香港問題上付出既代價大過比真普選我地時,我地先會贏。
其實連登真係比較缺少呢啲大陸政治權鬥分析嘅嘢,成撚日都係大紀元大陸佢哋心水清嘅睇得好清楚。
要等政府搞死區議會先有用 外國唔知區議會係冇用 只會知本土派大勝=贏左 當佢地知係冇用 佢地又會問明知冇用又咁高投票率?
除非外國文宣真係做到足啦 唔係既話取消區議會仲有用 起碼比人知港共係賤到去邊個地步
港共搞死區議會選擇 又會上頭版
我大膽推測你冇睇文,冇睇曬標題,淨係睇左頭四隻字就入黎覆呢句
區選一樣要拆,杯葛所有制度內嘅事物
一句講晒,港雖三戶,滅共者也
以蛋蛋擊石 擊耐會臭又會穿

高質
有些人擔心打砸情況會影響香港示威者形象,使香港示威者失去輿論支持,我認為這種擔憂毫無必要。首先人選邊是基於幾十年形成的預設立場,支持香港的人是因為知道自己的敵人是誰,而不是因為示威者是不是聖母。

中到,根本黃藍唔係黨派咁簡單,直頭係意識形態對立,咁點會割

民意撚收皮啦
推 參考下 好中point
沒用的,mom po狗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞