【整合】海怡浮屍及近日被捕女子

1000 回覆
1644 Like 15 Dislike
搵到佢未
重信新聞
有個同佢熟啲嘅手足揾到佢架喇
好人一生平安
Push
認人
Pish
第七張已經保釋咗返屋企
法庭文字直播有佢,同埋屋企人同我講咗
粗略用Facebook messenger 搵一個人(或者上網工具)位置嘅方法

1. 你要知嗰個人嘅Facebook Account,可以同佢用Facebook messenger聯絡到

2. 瀏覽器只開一個版頁(其他分頁,所有會上網連線嘅程式, 包括係背後運行緊嘅apps,甚至藍牙,暫時關閉,否則會有好多其他嘅IP address 顯示)

3. 同嗰個你有懷疑嘅人facebook 開始傾計,佢唔識你,唔啋你,唔理你都冇所謂

4. 開 command prompt
- Windows: Start > Run > cmd.
- Mac: Applications> Utility > Terminal
- 輸入 netstat -an
- 一大堆現有嘅連結會出咗嚟

啲IP address 有Facebook 嘅,亦有Apple 嘅。只有一組係有古怪

5. 去 https://www.ip-adress.com/ , 輸入每個有可疑嘅IP,會顯示到嗰個ip address 所在經緯度....

6. 用google map 或者其他地圖去將嗰D經緯度職,轉換番地理位置

Note
1. 呢個方法主要係以 IP address 去搵果部上緊網嘅電腦/手機/平板好粗略嘅位置
2. 如果有更準確嘅方法歡迎分享, 集思廣益
3. 只係搵到對方用緊嘅上網上工具,或者佢最近嘅Server,嘅位置。但唔會證明到傾緊計嗰個係咪account 本人還是俾人盜用緊
4. 用vpn 應該會唔準確
5. 自己Facebook account有冇會引致麻煩嘅嘢,清好先
Crying
點解到宜家都好似冇浮屍身份既相關報道?黑警到底想點?
之前荃灣個單浮屍好快就知道身份,仲叫埋家屬出黎認屍
幫推
報下平安
推啊推啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞