黨鐵黑警見戴口罩學生即捉 捉埋幫口嘅路人

334 回覆
446 Like 17 Dislike
我都唔想 真係驚要坐48個鐘
我嘅睇法係咁
如果佢講到明係拘捕
咁就唔好反抗 之後等律師處理

但係眼見嘅係好多情況之下
佢會帶你走但其實唔係拘捕
或者我咁講 只要佢冇話係拘捕
大家係有權拒絕跟佢走
要check身份證、搜身嘅話
大可以喺現場做
但係一跟入房 真係唔知會發生咩事
講句嘢都要俾人拉??犯左咩法?
勇不單係指上前線嘅武勇
亦係代表時時刻刻堅持向濫權暴政對抗嘅勇氣
香港人好聽就係安份守己
講白d其實係懦弱自撚私
大家真係要開始保護身邊人
係囉。
佢尻up個理由出來,話拘捕,捉你去警局打一身或打撚死你。其實依家咁的時勢都冇仇報
push
仆街
[law撚] 求下大家記住呢幾樣嘢
https://lih.kg/1639187

啱啱開咗post
Ching有興趣可以睇下
其實唔單止執行有難度,輿論都係一重大因素,魚革比人屌勇武,黑帶仔比人屌硬食13拳,走得太前會比全世界圍插

一來要顧國際線(公然襲警同係示威中襲擊個觀感唔同,甚至燒警署我諗會定性做恐怖襲擊)
二來冇人唔怕被捕,做一時英勇冇人會幫你安家

目前黎睇唯有跟步伐慢慢進化,落單時千萬要唔好硬碰
目的唔係提控,而係恐嚇小朋友,而家塔48粒鐘,將來72甚至96。
拘捕唔等於落charge,佢而家似係要透過濫捕製造白色恐怖
不了, 返工時間 , 邊得閒扮街坊
唔好講呢啲
你咁樣只係中林鄭下懷
佢禁幪面超人就係想咁
臥狗爆屋!?

From朋友影片及親述 - 懷疑喬裝警

朋友住石門邨,今朝一落樓見到有兩個學生打扮嘅男子,被人圍住,原因係懷疑佢地上咗樓想爆其中一個街坊門。最後兩個人推開管理員想逃走,一個走甩咗,一個俾街坊捉住,入返大廈入面,管理處報咗警,但佢一啲都唔驚,大家見佢身上有對講機,懷疑佢係差佬,問佢係咪住客又答唔出,又話人地打佢,係咁話等差佬嚟囉。我朋友因趕時間無再等落去,臨走見到到有警車剛到。依家最幣唔知佢地想做乜,大家小心為上!
https://www.facebook.com/656120463/posts/10162554559555464?sfns=mo
推到多d人睇到
幫下口都唔識
點解大家唔幫手
地鐵站內戴口罩都唔得? 唔係示威 or 集會現場喎 憑乜拉人?

大家見到黑警係室內公眾地方出現 比d 仇視嘅眼神睥住佢地得唔得吖 仇人嚟架
行過望望望有撚用,幫手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞