不如明天整個撳錢活動,大家集合去總行撳錢

227 回覆
227 Like 1 Dislike
多人排就得 唔一定去拎錢 去扮下唔記得 password
搞下 ebanking 過下數比屋企人 入下票 有咁耐拖咁耐
全民撳錢,保護你的血汗錢大行動

明天9點/中午食飯時間
匯豐存戶,匯豐總行:中環/旺角
恒生存戶,恒生總行:中環/旺角
中銀存戶,中銀總行:中環

咁樣有冇問題,要修正?
有d人話要番工喎,9點唔得
㩒錢唔撚洗黑警同意啦 出嚟啦
撳自己血汗錢犯法呀?
撳自己血汗錢係唔係犯左非法集結?

明天9點/中午食飯時間

咁樣有冇問題,要修正?
有預感就算冇活動都好多人會去撳

明天9點/中午食飯時間

咁樣有冇問題,要修正?

明天9點/中午食飯時間

咁樣有冇問題,要修正?
keep著去提款機撳錢先,撳到成日冇錢拎啲人就會開始驚,撳埋一份錢旁身
可鳩排同慢慢查戶口結餘
唔一定襟出黎,
襟大量現金要小心
唔好比人跟到
放飯時間去撳錢嘅就係打工仔
返工時間去撳就係抗爭者

前者號召力點都大過後者啦
叫屋企人一齊去
最緊要啲廢老一見人㩒就驚到去㩒埋一份
我日日都禁
撳完錢都要識做個精明消費者

[經濟抗爭策略] 黃金星期五 Golden Friday
https://lih.kg/1633707
我樓下日日都撳唔到
俾班藍c 撳曬

行動Post : https://lih.kg/1634329

目標一、哂馬
由於警狗唔再批不反,即使批左亦會製造衝突。
為左令和理非可以舒舒服服地出返黎,展示人數同民意,
所以就利用黃店門外既人龍,製造畫面同話題吸引媒體注意。

目標二、支持黃色經濟
依幾個月生意難免受影響,加上可能被藍絲杯葛,
良心黃店係好需要大家支持。
最實際既支持當然就係拎銀包出黎,入錢入錢入錢!
另外參考連登既食評,由於良心經營既關係,黃店食物質素一般都偏高,
絕對係win win雙贏!

------------國際文宣------------
請將買返黎既貨物/食物/單據同排隊盛況
一齊用#Buy4HK
放上IG, Twitter, reddit
旺角都幾好,黨鐵唔開少左好多部櫃員機供應,今日行過都見賓賓印印排埋一份撳機
光環撚話要畫面 要震撼 要上國際媒體喎
一d又話分區
一d又話集中拎光環 拎畫面
你地想點 諗清楚先

明天9點/中午食飯時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞