極度可疑!琴日觀塘站條live 無手足玩火,何來燒到爛哂

771 回覆
1999 Like 32 Dislike
最好佢肯拎,拎得出黎唔該拎埋831
我當時都有睇直播,觀塘站裡面只係叫口號,中間有人爭執,但唔見有激進行為,佢突然話封站,跟住市民都陸續離開,撚有人放火
此post 已完
If done by protestor, someone please take the courage to come forward and admit it,
If not done by protestors, AND if there is a REASONABLE belief that popo, blue, or ccp did it to smear and blame on protestor, consider making a public statement to DISCLAIM the responsibility for such activities !! ( is it a good solution? )

They TAKE ADVANTAGE of the fact that it is LEADERLESS platform.
Easy for them to put blame!!!

Again, the MASS MEDIA war can be 10x MORE INTENSE and MORE DIFFICULT than face to face conflict!!
有人驚了
安在家中如同前往當地
冇做怕咩
推呀
時代革命, 推
係喎 觀塘出口咁近消防局 有火無理由唔知喎
佢依家就係要認證佢自己個緊急法無用錯,然後增加佢用緊急法既合理性,醉翁之意不在酒,緊急法最終目的就係要金管局入面外匯儲備。

由送終開始,港共目標非常明確,佢就係要錢。送終要既係香港商人既錢。後來出現示威浪潮,佢就將計就計,將注意打去金管局到。

中共真係好L窮啊,佢地為左解決糧食危機,宣傳緊種薯仔代替飯。
popo自己玩角色扮演遊戲做火法又屈落人地度
話有鬼做,政治潔癖嘅和理非會接受多啲,淺黃中立亦會rationalise 個講法,另外因爲潛而默化影響,大話講一千次就會變真,連淺藍都會開始懷疑自己嘅信念。

而就算唔係鬼做亦滿足左勇武手足要教訓呢堆奶共公司嘅目的。再這,係唔係都好政府狗賊都唔會認,而全民宜家無論藍定黃都覺得政府有問題時,佢地每講一次就等於discredit 自己一次,令由鬼做嘅說法更似層居。既然勇武目的達到,認唔認有乜所謂?何必介懷其他同路人話係鬼做,要爭住出黎認?

爭住出黎認呢啲嘅,我唔明你地乜心態,我亦唔想話你地係鬼,只係大家要認清爭認頭對本地文宣國際文宣冇好處。宜家我地就係文宣武取之外,要做埋攻心呢一部份。請勇武手足諒解。
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞