今晚7點特首選舉論壇live2

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
對淋病黎講 全部反對聲音都係惡意同無理

全部都係抹黑
公道自在民心依句野居然出自林鄭把口
幾多拋個身出嚟做
但sorry
會窮
話你就係抹黑
總結
其實係應該做中文作為第二語言,然後考公開試係分開。

外國一樣有英文作為第二語言

無撚野呀中文係第二語言

俾嗰啲南亞仔考呀

其實以前英文會考係有syllabus A 同B
中文其實可以參考呢個方法
左膠一點看
班蝻教育水平、工作機會提高
社會都應該會安寧啲
右翼d諗你成績好左咪同我爭學位爭工做

傻啦,一早多得融樂會認GCSE,考啲小學中文多你一條A

唔知香港,外國ib可以考廣東話,啲香港人考小學程度廣東話oral加寫文咪又係咁

咁外國洗唔洗考英文呀
而家佢地係避左官方語言
你去到人地地方,考人地語言肥左都唔show你啦

根本由入境個part唔夠硬已經收皮,教育係幫得幾多得幾多,但係本身就吃力不討好。點解當初令到咁多文化差異咁大嘅族群黎香港
痴撚線 佢真係有病 以為全世界逼害佢 唔反省自己

香港既主流民族用既係中文,英文係第二語言,水平低D可以理解

點解要就小數民族?

因為你去外國人哋一樣會俾你考英文作第二語言

你去外國長住唔學人地既語言你同蝗蟲無撚分別

依家就係佢哋學唔到

學唔到咪走囉

屌,你去英國住十鳩幾年讀埋中小學你都識講英文啦

其實你知唔知一個語言,如果你屋企唔講唔寫,要學係有幾困難,而且中文係世界最難語言之一

下 你去人地國家唔洗學人語言?

點解香港既考評制度要benefit一d水平唔到既人?

真係要幫佢學,咁就整多d野幫佢,而唔係比佢輕鬆過骨

降低standard去就唔到standard既人得啖笑啦
唔係應該加強配套 例如有補習班之類,而係俾佢易啲PASS
咁DSE係咪應該降到全部人拎5**呀咪個個開心

全部都係抹黑

係,正仆街!夠疆黑多幾題

解唔到話果d咪係抹黑囉
馬會慈善機構
淋病去死
聆聽意見喎
痴撚線 佢真係有病 以為全世界逼害佢 唔反省自己

被害妄想症

你去外國長住唔學人地既語言你同蝗蟲無撚分別

依家就係佢哋學唔到

學唔到咪走囉

屌,你去英國住十鳩幾年讀埋中小學你都識講英文啦

其實你知唔知一個語言,如果你屋企唔講唔寫,要學係有幾困難,而且中文係世界最難語言之一

下 你去人地國家唔洗學人語言?

點解香港既考評制度要benefit一d水平唔到既人?

真係要幫佢學,咁就整多d野幫佢,而唔係比佢輕鬆過骨

降低standard去就唔到standard既人得啖笑啦
唔係應該加強配套 例如有補習班之類,而係俾佢易啲PASS
咁DSE係咪應該降到全部人拎5**呀咪個個開心

exact7ly
姐係認左比地馬會啦
大家唔好再抹黑啦
有心有力 去天水圍不了,好沒力水。
不貪戀利益
冇撚聽錯下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞