今晚7點特首選舉論壇live2

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

岩岩上網睇到
林鄭你曳曳啦

無撚野呀中文係第二語言

俾嗰啲南亞仔考呀

點解要特登改個制度就南亞仔?

你依家考嘅英文水平相對外國都係英文作第二語言水平咋

香港既主流民族用既係中文,英文係第二語言,水平低D可以理解

點解要就小數民族?

因為你去外國人哋一樣會俾你考英文作第二語言

你去外國長住唔學人地既語言你同蝗蟲無撚分別

依家就係佢哋學唔到
好想睇到2047班牛屎佬係咪會上街

俾嗰啲南亞仔考呀

其實以前英文會考係有syllabus A 同B
中文其實可以參考呢個方法
左膠一點看
班蝻教育水平、工作機會提高
社會都應該會安寧啲

根本就係,佢哋有教育,少咗出面啲19搶嘢撈偏已經好好多

啲蝻強姦洗唔洗送埋女比佢屌 佢地要融入 唔係要遷就佢地 點解唔可以係加強中文教育 仲要分開佢

語言係一個國家/地區既文化既載體,無左就乜柒都無哂

就南亞仔真係on撚鳩

廣東話都保唔住,仲幫南亞仔搞語言?

依家有叫你唔讀你依家嘅中文咩?係叫政府提供更好嘅資源同課程令佢哋可以有足夠嘅中文水平去應對香港嘅生活喎,某程度上係推廣中文廣東話喎

好明顯分開卷考唔係有效既方法 我主要係針對你分卷既講法

岩岩上網睇到
林鄭你曳曳啦

唉屌
好悶
海內外????
林鄭永遠就係委員會,平台,委員會,平台

無撚野呀中文係第二語言

俾嗰啲南亞仔考呀

點解要就小數民族?

考撚完你最後咪又係要學識先可以長居 佢地而家唔撚係黎讀書 係移民呀

咪係 你估exchange咩

根本就應該set高個中文水平,篩走班唔肯融入既陷家產 仲話降低水平就佢喎

無撚野呀中文係第二語言

俾嗰啲南亞仔考呀

左膠一點看
社會都應該會安寧啲

啲蝻強姦洗唔洗送埋女比佢屌 佢地要融入 唔係要遷就佢地 點解唔可以係加強中文教育 仲要分開佢

就南亞仔真係on撚鳩

依家有叫你唔讀你依家嘅中文咩?係叫政府提供更好嘅資源同課程令佢哋可以有足夠嘅中文水平去應對香港嘅生活喎,某程度上係推廣中文廣東話喎

左膠一點看
社會都應該會安寧啲

就南亞仔真係on撚鳩

好明顯分開卷考唔係有效既方法 我主要係針對你分卷既講法

唔一定分開,或者可以俾佢哋做少一題之類

你學咗12-13年英文,我叫你去考莎士比亞分析你都未必得啦
好撚多假專材
其實有撥錢去支援南亞學生,但好多南亞學生偏向懶惰,無心向學,唔止中文,其他科d成績都唔好得去邊,不如d南亞人檢討下自己先。

俾嗰啲南亞仔考呀

點解要就小數民族?

你去外國長住唔學人地既語言你同蝗蟲無撚分別

依家就係佢哋學唔到

學唔到咪走囉

屌,你去英國住十鳩幾年讀埋中小學你都識講英文啦
林鄭永遠就係委員會,平台,委員會,平台

典型 AO , EO 答法

成立一個委員會拆掂委員會裡面嘅問題

俾嗰啲南亞仔考呀

點解要就小數民族?

考撚完你最後咪又係要學識先可以長居 佢地而家唔撚係黎讀書 係移民呀

咪係 你估exchange咩

根本就應該set高個中文水平,篩走班唔肯融入既陷家產 仲話降低水平就佢喎

你搞到佢搵唔撚到食,佢又唔會走得去邊,日日喺你樓下打劫你好無?
香港係需要人材,但唔係需要鄰國D假人材
2分34秒
一地兩檢
仆你個街淋病有無多時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞