<好撚重要>10·4元朗14歲左腳大脾中槍事件

923 回覆
1362 Like 5 Dislike
推呀推呀
Push
好似佢開車撞人 之後俾手足圍
之後佢開槍
最尾佢走甩左 係個袋搵到佢卡片
push
Push
推啦 當時既人鬼知佢係警察咩...
pushhh
WoW 有線條片影得好清楚
客觀咁睇 有個人從後cool佢條頸
佢已經蚊槍出嚟舉向天(向天有冇開過槍就唔肯定)
下一秒唔夠就down返枝槍至膊頭水平位置
向佢嘅前方射中有線片中佢架私家車後方位置嘅14歲男仔(新聞得知係一名14歲男童)
(下面係件事之後發生經過,但係黑警已經開咗槍射中人)
之後幾乎同一時間示威者一擁而上圍毆佢
幾秒度示威者後退再出現雞尾酒
佢彈開打電話再雞尾酒佢
有人想上前執/踢開彈夾/枝槍
黑警上前推開個男仔再執返

開槍有幾個重點
黑警開頭冇出示委任證/冇講/冇聲稱/冇大叫自己係黑警嘅情況下
黑警落車手部握住枝槍
黑警俾黑衫人cool頸係即時蚊槍
咁就得出Cool頸=生命受威脅? 如果係就冇問題,唔係咁蚊槍時機點解喺嗰一刻? 理據喺邊?
黑警被cool頸,示威者一擁而上嘅情況下黑警喺受到一下向頭扑落去襲擊就開咗槍,咁到底係咪受到所謂襲擊已經可以開槍呢? 仲要講緊佢開槍係俾人cool頸同埋扑咗一下頭咁大把

成件事有幾荒謬留俾大家評論
同埋睇得出黑警會越嚟越容易開槍(搵藉口)
預計開槍理據只會越嚟越薄弱
WoW 有線條片影得好清楚
客觀咁睇 有個人從後cool佢條頸
佢已經蚊槍出嚟舉向天(向天有冇開過槍就唔肯定)
下一秒唔夠就down返枝槍至膊頭水平位置
向佢嘅前方射中有線片中佢架私家車後方位置嘅14歲男仔(新聞得知係一名14歲男童)
(下面係件事之後發生經過,但係黑警已經開咗槍射中人)
之後幾乎同一時間示威者一擁而上圍毆佢
幾秒度示威者後退再出現雞尾酒
佢彈開打電話再雞尾酒佢
有人想上前執/踢開彈夾/枝槍
黑警上前推開個男仔再執返

開槍有幾個重點
黑警開頭冇出示委任證/冇講/冇聲稱/冇大叫自己係黑警嘅情況下
黑警落車手部握住枝槍
黑警俾黑衫人cool頸係即時蚊槍
咁就得出Cool頸=生命受威脅? 如果係就冇問題,唔係咁蚊槍時機點解喺嗰一刻? 理據喺邊?
黑警被cool頸,示威者一擁而上嘅情況下黑警喺受到一下向頭扑落去襲擊就開咗槍,咁到底係咪受到所謂襲擊已經可以開槍呢? 仲要講緊佢開槍係俾人cool頸同埋扑咗一下頭咁大把

成件事有幾荒謬留俾大家評論
同埋睇得出黑警會越嚟越容易開槍(搵藉口)
預計開槍理據只會越嚟越薄弱
PUSH
push
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞