旺角coffee break 藍扮中立,記得抵制罷食

132 回覆
236 Like 3 Dislike
屌 難分真與假
有哂whatsapp對話表示佢6月12係裝修唔係罷工喎,依家老細似想扮黃食多條水多啲
識前員工,老細覺得自己比錢員工就大撚哂
推一推
如果只係藍又無做過咩既話.....

手足唔好裝修啊
我都係叫人罷食啫,但老闆無啦啦衝出黎再扮黃
藍扮黃真係好撚黑人憎 攢個陣就大大聲屌 到依家無乜生意就扮撚曬野咁話支持
以前好鐘意食 依家不了
重推

[我有野講]咪撚再唱歌叫口號[入黎睇下自己衰咩]
https://lih.kg/1612280
真係支持應該85都罷埋工啦
食過兩次,以後唔幫襯啦,垃圾藍店長,咁撚賤格淫賤,鬼唔望佢全家嘅女性被狗搞
上面果條老細fd條傻閪呢?
老闆,我知你有mon post架,快啲澄清啦
定係已經駁唔到
代po,長文慎入!

大家好,由於我無連登account 因而拜託朋友代為發言。

首先Coffee Break 嘅老細唔係好人嚟嘅,細佬三年前同佢打過工,初出茅廬。
佢壓我人工我預咗,但無諗到呢個人講嘢咁無信用、無恥及刻薄。

話說三年前嘅農曆新年,Coffee Break無休市,細佬返早更開檔,佢話新年開工嘅出工半(1.5倍),好我同佢返,但果日初一好多食肆休市所以啲客湧入嚟,但佢只俾3個man power返工,一個水吧(我),一個廚房同一個樓面。

做到傍晚四萬咁嘅口先閂門,佢同老闆娘仲笑騎騎返嚟話:「咦?今日好忙啊?」
呢句說話真係好銀耳🙉。

講返工半,事後佢改口話佢無講過出工半只係話出半工。仲話我肯定聽錯,邊有講過啊🙊。我真O撚哂嘴,我$450一日,半工只係$225,我返哂成個新年(初一至初五)仲要先得個$500 bonus ,食水食到呢⋯⋯

都算數啦!

隔咗一段時間,有個兼職同事同佢辭工,已經遞咗一個月通知書,佢有日編更唔夠人返工,竟然以扣起工資呢招威脅果位同事返嚟返工,事後果日同事逼於無耐返嚟拎埋人工先走。

再者,呢條撚樣有水真係會賺到盡㗎。有一晚得返我同另一位老闆娘返工,條撚樣佢未走嘅,二零一七年二月嘅某晚,

當時未請到夜更廚房我要負責收埋廚房,12點幾啦,已經無乜客我就已收好咗個廚房同水吧啦,突然入咗pair客問我哋閂門未,我廚房都收咗囉,我同客人講廚房已經收咗啦,唔好意思。

點知條撚屌我,問我做乜撚野。
入咗枱要開返所有嘢我都算啦,屌你老母臭閪我要趕尾班車返粉嶺啊!!!02:00果班270s尾班車走撚咗啊!🤬🤬

果枱客又唔係咩好客,屌你老味明知人哋就閂門仲要坐到要我講2點啦!夠鐘閂門啦先好走。醒少少啦好冇?!

結果,我要搭$240嘅的士返粉嶺啊!返到屋企已經凌晨3:49啦!葉偉傑你住旺角我住粉嶺啊屌你老母臭閪!

最後,細佬我祝佢生意興隆啊🤡
之前周不時食
依家不了
代老闆post 嗰位朋友仔
同返你朋友講,唔好做到咁肉酸啦
認咗藍最多咪無黃生意
做藍店咪幾好,藍絲好多中產,成功人士㗎,又有三萬警隊幫襯
隨時小紅書落力支持,十幾億中國人生意
唔發達你都驚啦
依家咁樣,黃又唔妥你
你出完post 又比人唱你黃底
wechat傳出去,藍絲又唔幫襯
你話啲partner 點算
可能佢就係老闆
老闆,我地仲等緊你嘅回應
仆你個街老細投自己做黃啊
裝飾就必需架啦
你仲有沉默的500慢人支持
剛剛朋友醒起當時做緊嘅時候,有個廚房同事工傷要放假,但係老細因為要旅行所以叫個同事幫幫手番埋佢先,點知老細唔該多謝都無句,又無賠番多日假比佢

另外佢叫同同事講依排公司請多左人,大家可以放多日假休息下,以為老細咁好心,點知到出糧當日先知原來係扣糧 full time 要計足鐘先出齊糧,係少一個鐘都扣錢

仲有啲一次性手套重覆用,話樣樣野都係錢黎

總之可能老細唔係藍絲,但一定係自撚絲!
老闆開左幾多新ac投自己做黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞