旺角coffee break 藍扮中立,記得抵制罷食

132 回覆
236 Like 3 Dislike
你好!我係想報料報一間藍店

因為我係呢間鋪嘅員工,所以我唔方便直接自己出post,希望你地可以代為出post

呢間餐廳叫Coffee Break,係旺角女人街入面,個老闆係藍扮中立扮無睇法,經常性話唔應該將政治帶入生意入面。又成日係度講你地啲人搞事唔緊要呀,最緊要唔好係旺角搞到佢做唔到生意,如果搞到要拉閘就唔係咁好啦!因為我地大部分同事基本上都係有出去,同埋成日係鋪頭睇直播。我地成日圍埋傾啲狗週圍發癲,佢就會話我地諗野偏激警察都係打份工啫,唔好一竹竿打一船人。最嬲果次就係我地講開新屋嶺有女仔俾啲狗搞,佢個仆街聽到,係度話‘嘩!有啲咁正嘅野又無我份嘅,預埋我呀嘛’

利申,代PO
嘩,唔係呀
真,講假嘅爛春袋
一定要抵制哩種咁仆街嘅鋪推!!!!!
屌講埋d野咁撚仆街
痴線 老細黃到仆街喎 你咁屈人有咩居心
我日日都同佢打機 一齊屌政府架喎
推到佢執笠
hi 老闆
垃圾藍店
FC左先,同埋可唔可以spread左開槍事件先?
加入藍店名單就夠
個老世好撚咸濕
代po

我係coffee break老細, 可check電話。
基本上同事因為遊行集會要放假,早走,我都唔會反對或者阻止。
而員工安全從來都係我首要考慮嘅因素

唔清楚上面位員工有啲咩誤會會出呢個po,
係公司好少會講政治野,
如果員工有需要去支持運動都只會叫佢地小心啲。
而我地612亦都有參加罷工活動

謝謝大家
我都想係老細

我仲成日去
我10月4號個日,有同朋友一齊食過呢開野
其實我地當初選擇會入去,都係因為見到 D員工有帶口罩,心諗一定係黄絲良心小店啦

食到一半既時候,突然見到全部員工都除低左口罩
咁我地就問其中一個員工咩事,佢同我地講佢老細睇左cam,唔俾佢地帶口罩,咁我地就知咩事啦

後面見到個應該係老細既人番左黎,佢叫左一個女仔出口到講左一陣,內容係咩唔清楚啦,之後又叫左所有員工一齊係張長枱到講
內容大概係咁
[我唔希望你地帶政治問題番黎公司,你地收左工,做咩我都唔會理,但你地宜家係番緊工,我出緊糧俾你地]

言下之意,我同朋友都覺得佢好認為班員工影衰佢公司,而佢出緊糧俾你,你就要聽我個套

咁當然我同朋友睇唔過眼,就同個老細講左兩句
佢竟然話佢係中立,我就話,如果你係中立既話,就更加唔應該干預佢地
佢笑而不語

真人真事,大家可以FC
麻煩大家幫我推上去
老細一出完po咁快覆po
都話左我識個老細 有埋罷工相都比人屈藍 我登佢唔抵呀麻
聽聞個日係裝修先冇開喎
我都識藍扮黃

識人都係開餐廳 但扮淺黃 因為驚俾人知佢藍就罷食

實際上覺得示威阻住佢搵食 依d人勁假 表面上講野就好圓滑,低個浸真係假到爆

你見平時同呢d人私底下吹兩咀 佢答你唔係答支持 只係答咩希望唔好影響到經濟 生意呀個d 同個語氣就feel到
10月5有公司員工whatsapp紀錄講話公眾安全所以唔開門
咁6月12呢?
上面消息指出該鋪6月12有裝修所以唔開喎

老細係就認左佢,小心連藍客都無埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞