Google Cloud Platform vpn

68 回覆
19 Like 2 Dislike
巴打連咗V2Ray測速有幾多?
我連Oracle同Google都係得3.x Mb
如果連L2TP/IPsec就有30Mb
我係Vultr 求其USD 6嘅vps
起個v2ray + https + ws + cdn都有20-30mbps
我啱啱先寫起一set tutorial,可能遲咗。
開port純粹用古法iptables
https://lihkg.com/thread/1643728/page/1
no need,我寫緊果陣啱啱開咗個新instance試,我之前試過淨係開admin portal反而fail咗
我無錢開gcp/amz試唔知佢哋係點,但Oracle唔使
留名
唔知點解我咁慢
但3-6Mb
LM
唔係it人表示好難明
其實我都唔識,我d fd就中港兩邊走,唔方面出面
有冇人用wireguard?
我仲研究緊係咩黎
未自己裝過server
剩係有用Mullvad 提供嘅WireGuard server
但幾好用
Initial connection 超快
開住嚟用都唔太覺得佢著咗

WireGuard 相對上係比較新嘅VPN protocol
但相對地無咁多包伏
我搞埋我個OCServ 都會試下setup WireGuard
但用黎翻牆會唔會好易detect到被block?
wireguard用udp port, 支那支慶前全滅, 翻牆最好唔好用udp port
唔知點解我sign up唔到
次次去到俾1蚊個位就system error
請賜教:
邊隻牌子路由器穩陣?
邊隻牌子手機防毒軟件穩陣?
Oracle永遠開唔到免費instance
永遠out of resources

如果俾錢用,邊個cloud service最平?
Amazon,Google,microsoft,Oracle

如果想隻VM有香港IP,有咩cloud service可以揀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞