【行動】以牙還牙!黨鐵 有五大收入支柱,我要斷佢四條!

2945 回覆
5913 Like 24 Dislike
推呀
我愛攬炒
型到痴線
大推!
推,支持
推 攬炒我愛你
Yeah!
全球connect
我要攬炒
Love u 3000
Tui
Great
I love u

是咁的,十一港殤後我搵左個前大學教授傾計

我:教授,我個心好累呀,有個手足差d死,又有百幾個手足比狗拉左,仲告暴動罪

教授:打左幾日,由9.28、9.29打到10.1,你地唔攰咩?

我:鬼唔知攰咩,但唔打唔衝好驚民意會散

教授:淨係睇民調都知民意冇逆轉,你地去衝去打嘅目的都係想班狗喺世人面前犯錯,係咪?我一早講左黑警人道罪行有好多新嘅材料,需要一段短時間來偵查和整理同宣傳出去,用一段短時間比依d材料醞釀和發酵,比國際社會睇下香港邪惡軸心國嘅兇殘罪行。一單接一單發生,人地都睇到麻木和混亂

教授:你地連登仔明明整左份獨立調查警隊報告+資料庫,有咁好嘅核彈都唔識運用?

我:咁應該點做

教授:香港民主及人權法案十月中喺議會到審,在此之前每個weekend喺多外國遊客經過嘅廣場都搞個和平集會,展覽和播放獨立調查警隊報告+資料庫入面嘅資訊。班狗拉左d日本同英國人,又傷左個印尼女記者,邀請外國領事團到場做觀察員監護過程都好理所當然啫。

我:你又好似好有道理,但我地有個手足差d死,咁樣退縮勇武派會覺得太軟弱喎

教授:打足三日你地自己都損耗不少啦係咪?補裝備、補體力都要架,同埋勇武派都要搵個新方向,每個禮拜得個打字有用咩?再唔係,咪同班狗玩黑色恐怖囉,keyword老豆搵仔、老豆搵車,咁樣先對狗造成實際傷害。

我:多謝教授,我同其他手足討論下

教授:真乖

結論:獨立調查警隊報告+資料庫 和平集會 黑色恐怖
推啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞