【文宣】日本網民:元氣壽司遭受破壞 已經變成反日恐怖襲擊喇掛

732 回覆
442 Like 156 Dislike
推 周庭
唔識日文
求幫推
嗚嗚 靠絲打媽咪同同鄉解釋一下
支那仔成人話憎日本又一車車人去留學 成日凝住一定有支畜係度洗地亂帶風向
最後佢地都會知係炒車
good idea
唔知好正常
要全世界知哂你啲嘢?

連啲架仔/妹都屌緊樓主
你來自邊個平衡時空
中共造反派奪左一陣權, 六七左仔先有support, 周恩來一拎返外交部權力, 就控制返場面, 最後割埋蓆
左派暴徒去到老董年代先有啲榮譽嘢補償, 之前一直係左右唔係人
戴麟趾硬到仆街, 因為佢判斷中共唔會派兵, 最後佢就壓制成功
係事後港英開左個獨立調查委員會, 研究六七暴動成因, 先對到症下藥, 鋪條路畀麥理浩改善民生
咁如果你話從改善香港人生活角度出發, 都可以話係成功嘅
但佢地目的係打爆「港英法西斯」, 邊撚度成功

btw, 當年周恩來唔想香港搞咁大, 但時值文革極左思潮, 佢無法子大大聲阻止, 但佢初頭都畀左個方針, 叫「有理, 有利, 有節」, 呢個思路其實值得我地參考

btw2, 當時啲差佬都係好撚黑下, 一路走來, 始終如一
https://twitter.com/rinkochan1993/status/1179026765798240256
有手足喺twitter幫手解釋
希望大家幫手retweet
召喚文宣
推 日文巴解釋
你自己弱智就唔好乜7都拎出黎講啦
多人睇???你貼完到而家條thread 得100個留言
咁叫多人睇????

唔識日本文化唔好衝出黎柒啦
乜野狗屎垃圾都貼出黎求救
幫推
我推咗啦 但見到twittet得百二個retweet咋 大家快啲去推推
真係有心搞日文文宣既話推正經野啦
今日「実弾発射」入trend啊, 幫手推下啦
Twitter多人過5ch好多
Push
pish this one
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞