陳雲: 釋放梁天琦! 梁天琦系的勇武派 現時處境是最危險。

215 回覆
101 Like 260 Dislike
釋放梁天琦。
熱狗講嘅

啲垃圾連登仔關心陳雲
多過關心梁天琦坐監嘅處境
聲援 提都唔可以?

連上街叫 入嚟打句釋放梁天琦 都唔敢

你地港獨派對得住
光復香港 時代革命嗎
又周圍老屈人唔關心天琦
借梁天琦嚟攻擊立法會選舉贏咗佢嘅泛民
成個三個月以來
無一個連登熱門post係專門講釋放梁天琦

以前無,宜家有了,仲要係熱狗講嘅
好多連登仔關心陳雲

你睇下樓上
你唔想梁天琦放出嚟?
連登仔你關心陳雲
做咩連仔幫我轉台呀
我都記得班 熱狗, 屌人叫2016年梁天琦既光復香港時代革命 。
宜家我講咗 釋放梁天琦

你呢
留意左你件私怨熱狗好耐
完全封鎖

連登仔你關心我
唔好完全封鎖
係見親都要「拉」
(拉姐係剩係覆一個「拉」字,然後最重要係不推文回覆)
連入嚟打句釋放梁天琦 都唔敢

你地港獨派對得住
光復香港 時代革命嗎
你地愈block我 我啲post 愈上熱門
未block囉

連登仔你關心我
今次運動 得呢班人有講過 釋放梁天琦

發現舉美國旗班手足走得太前 佢地D口號已經開始應驗
https://lih.kg/1476398
我拉你,唔係我唔想天琦出返黎
係因為你分化
陳雲:臨睡,有話直說,香港人有耳的就該聽。新屋嶺的集中營、太子站的冤魂、乃至在街頭受辱被打被罵被關的無名志士,不一定會因為普選民主而得到昭雪,甚至可以斷定是不會。
屌你老母, 大家係到爭取民主, 你就話有民主都唔會有昭雪

鄙人用了道家計策,鼓吹流水鬥爭,加上無名無姓的蒙面同道努力,遠赴大阪G20請願、舉美國旗唱美國國歌,感動美國政壇,如今美國國會加速為《香港人權與民主法案》立法,特朗普願意納入香港自治民主為中美談判議程之先決條件。
你條廢老有出國咩? 幾撚多你所謂既垃圾過去三個停去美國遊說係連登眾籌, 你就話係靠你. 屌你個閪你咁撚勁雨革到 612 前你做過乜撚野? 你講過乜撚野?

承蒙一眾同道不棄鄙人,大家千辛萬苦,披肝瀝膽,香港民主普選在望。然而,共匪派出有名有姓的明星和代表來騎劫,扭曲了過程。
這個現象,大家目睹。過程扭曲了,結果就不一樣。
結果是怎麼樣?我這位被眾人視為智者的人,該老實告訴各位,毛澤東喜歡引用唐代詩人劉禹錫一句詩:「沉舟側畔千帆過,病樹前頭萬木春」,就是說,新開的帆船不會理會倒臥在湖底的沉船而拼命啟航出發,幼小的樹木不會顧念身邊需要陽光和養分的枯萎老樹而拼命爭取陽光養分去生長。沉船被新船弄得更深埋於湖底,老樹被新樹搶奪陽光養分而死去。這就是偽港獨、真中共講的「世代革命」(「時代革命」的本來名詞!)
你去仆街死啦柒頭, 人地係智將, 你係智障咋! 時代革命就係時代革命. 你諗住 out focus 香港人, 將香港人所有共同認同既野改變. 天佑香港無比你個仆街得逞.

新屋嶺的集中營、太子站的冤魂、乃至在街頭受辱被打被罵被關的志士,不一定會因為普選民主而得到昭雪的,因為普選民主冒出來的人,就是中共和美國財團這些深層國家安排的新泛民的小青年們和老泛民的老而不們。這些新人舊人壞人得位不正,必會維護現時的地產財閥結構和軍政法西斯團隊。
你連最撚簡單, 真正普選搵出黎既就係民意代表都要扭曲. 學人講政治? 你個良心去左邊? 唔係普選點揀人? 你揀呀?

香港的犧牲者,如果好像台灣二二八慘劇或韓國光州革命那樣,在幾十年之後得到昭雪,已經是萬幸。最大的可能,是好像中國文革、六四屠殺和西班牙內戰的犧牲者一樣,被遺忘掉,因為中國和西班牙至今都沒有正義領袖上台。正義領袖不一定是民選可以產生的。
民主選舉最重要係可以唔洗軍隊將一個政府倒台呀, 軍隊係忠於國家唔係任何一個執政黨呀. 民主選舉從來唔係要搵正義領袖, 係要搵社會上最大公因數. 收檔啦陳雲. 你要梁天琦死, 你就係第一個唔正義既人.

我敢說,能夠正義處理香港局面的,只有我陳雲一人,沒有第二個。朋友日前說,香港懂得政治的只有兩個人。一個是梁振英,一個是陳雲。梁振英是什麼人,大家知道。陳雲是善性的,不是惡性的那種。
屌你唔講重以為你係上帝, 你連一個位都無呀學人論政. 你要選無問題呢個世界邊個唔見錢開眼? 問題係你不停將香港特別係後生果批批鬥. 林鄭不停將人 We Connect, 你就要所有人 Disconnect 再拜你做神. 你去死啦仆街.

然而,我上台的機會是負數。而我也做好準備捨壽他去。
係就快啦, 你上次輸左已經話要走架啦

在目前我可做的,不是爭名奪利,這些我不需要。名為已經夠了,利我也沒壽命去享。我要做的是傳道於弟子與大眾,留正道於人間。
將來,為香港的匹夫匹婦報仇。好事未必做得了,報仇一定要做。
君子報仇,乃《春秋》大義。小人不會為你報仇的,小人認賊作父,恩將仇報。
廢老陳雲有上過街嗎?
連登仔你關心陳雲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞