印尼駐香港總領事館:要求香港對印尼公民中彈進行進一步調查

646 回覆
3081 Like 4 Dislike
越洋採訪普通示威遊行仲衰過戰地記者,隨時死得.早知着避彈衣,請幾個荷槍實彈食蕉先訪問啦.
仲有個西裝打呔友被POPO槍殺定槍傷,POPO好似抬貨咁抬佢,都兇多吉少喇.
反法西斯遊行卻成法西斯殺戮戰場. 咁係挑戰人類文明秩序嘅底線.
獨立調查
歐美同豬乸隔得遠,對豬乸係有幻想. 豬乸話一佢就當係一,話無死人,佢會諗餐懵,係唔係,真係.........或者......咁樣..........係唔係我自己諗多咗.........無理由架,佢明明話無死人嘅啵,佢話無死人應該就係無, 點樣證明佢話無,其實事實上係有呢.................
但呢D東南亞乃至南亞其實好多對豬乸係認識好深, 屌你,你翹起條尾,佢已經知道你豬乸人想同佢玩共產化.
佢哋不割席不篤灰喎

上次上水醫院個阿伯,黑警死咬話三隻狗冇份鎮壓,先准拉人。

黑警應該有不成文規定,就算殺人放火強姦搶劫,只要你呢三個月,有份參與殘害市民,佢哋一定保,最多話個印尼記者係 object.
提升至外交層面
恥夾今次有咩講
睇片好明顯係臨走仲要描頭開槍
一陣答你畀彈珠射親
唔交人咪幫佢宣傳啲藉口去印尼
反正佢地啲理由不嬲膠 個個見到都眼火爆

最終目標就係要搞到印尼將姐姐徹走
>w<
黑警為我地打開戰線
祝印尼姐姐早日康復
呢樣真係得
啱啱同一個有參與印尼Jakarta學運嘅印尼波友用FB傾,佢講到好似好少問題咁, 唔覺得佢有幾嬲,佢話如果係印警應該係直接射死咗,明示印警搶法唔得,暗示港警技術了得,專登射眼。

佢仲話,佢哋總統應該唔太會理,佢哋女工喺沙特打工畀人虐待,都冇乜太多動作, 佢哋嘅總統曾經承諾過上任期要將海外打工嘅女工拉回國,意思係搞好自己國家嘅經濟等佢哋唔使出去打工受苦,但簡直係天方夜譚。

另外仲分享咗啲抗爭經歷,佢話其實勇武嘅印尼示威者唔多,但好多唔怕死,水砲車射嗰陣,有一班做擋箭牌, 聲東擊西下其他人就往其他方向攻過去, 成功騎劫, 控制水砲車嗰個警察畀人扯出嚟打到仆街, 本身有人拎刀想殺咗佢但係畀人阻止,出水砲車佢哋都唔係第一次遇到, 比較嚴重嘅足球騷亂都會見到所以佢哋好有經驗。

但佢話香港嗰部應該勁好多, 不過佢都係睇外型估, 印尼的水砲車都射傷過唔少人, 我有好多做擋箭牌嘅都受傷, 有啲畀人射到飛起裝埋牆骨折, 以前已經射死過人, 喺第二個省仲用水砲車撞人。

佢有睇過銅鑼灣維園捉臥底嘅片,佢讚香港示威者好友善, 打落去全部都唔係打啲攞命位, 佢話喺非常時刻仲可以保持呢個血性, 好難得,佢話如果係佢哋啲人嘅話可能拎刀就一嘢界落頸度㗎喇。
印尼呢d國家唔好咁大期望,要奶中共鞋底,多數不了了知
其實落後國家FA同記者死通常係流彈
只係好少見追FA射
同佢地講,唔會查到,林鄭護警,警有特權
咁仲話人垃圾國家會唔會有啲過分
香港塔利班:FA同記者逼害我!你咁抵死射撚死你!
真係諗方法 connect 印尼。推到成為外交風波,最好既整死中蟈 one die one road,次等既等印尼人搵中蟈報仇。

99% 黑警唔會交人。佢哋心態,交得一個,自己有可能做下一個。
希望印尼政府考慮派特工討回公道
屌,你咁講我會好失望
的而且,好多香港人都睇唔起印尼, 甚至乎一啲東南亞國家都係睇唔起印尼, 咁除咗人哋嘅問題, 佢哋自己有好多嘢都係唔爭氣嘅。 不過話畀你知, 成個亞洲最關注香港反送中運動嘅國家,唔係日本同埋台灣,係印尼, 因為印尼現時受到中國嘅好大影響,同時恐中嘅情緒又出現, 甚至連今年總統大選,中國因素都係大topic, 所以香港發生咗啲事佢哋會特別關注,612發夢已經見到有印尼記者出現, 只不過大家視線一直唔喺佢哋身上, 事實上佢哋一直存在, 可能就喺你哋隔離行過但係你哋完全唔會理佢哋, 除咗長居香港嘅印尼人, 仲有啲真係喺印尼過嚟採訪。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞