尋日加拿大既遊行人數已出:超過 50 萬

375 回覆
2143 Like 126 Dislike
香港以國際社會一份子自居,唔該反省下香港人係國際議題上係咪應該都有返一個位置同埋一份責任
氣候變化重要過 濕鳩民主多多聲
因為 Greta 講到氣候問題令人類邁向緊滅亡,歐美啲細路又信,個個星期走去罷課示威
人地成個國家得五十萬 我地喺四倍
不推
Pourquoi ?
加拿大遊行是抗議氣候變化, 唔好阻住今日嘅行動post。
推。
外國人對香港人印象:

There's not much voice from Hong Kong people when it comes to global issues. The only times that they make their biggest voice out are when they beg for international support for their freedom

(平時係國際議題上唔多見香港人出聲,見佢地出聲既時候都係度嗌曬救命)
我有權出 post, 阻到你地我都唔想
今日要上百萬
你個標題寫清楚喺氣候變化其實冇問題, 我初初入嚟嗰陣時仲以為係加拿大反送中遊行有50萬人, 有被騙感覺。
係人都知全球反 chinazi 係 929, 唔係尋日喎,定係你記錯?
都唔關香港事
China’s provinces are secretly building coal plants in defiance of the national government
唔關香港事就唔推

咁「時代革命,光復香港」關外國人咩事?點解國際社會要支援香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞