「光 復 香 港」 廢 除 《 聯 合 聲 明 》 第 三 次 公 投

755 回覆
1407 Like 212 Dislike
做咩咁激動?
岩,無左合約,即係主權會自動回歸英國
中國唔肯,可以中英開戰,美國幫拖制裁中國

劇本有就有喇,但到現時為止都係一種幻想
Sbt
正接宣佈中國違反聲明
已無權管理香港

唔好廢聲明
原來重有條 Hong Kong Act 1985
好撚憎泛民
推班人去死
反chinazi 遊行 係香港?

唔洗反都知啦
想全世界捉哂佢地控制返選票
一定係廢聲明(婚約) 再宣布你講嘅 中国非法佔港
我覆左佢個泛民打手無數次 佢係咁洗我post
Jd廢左呢樣都會廢, mp 我都識啦
屌你老母閪 忍左你好撚耐 收泛民錢係到唱黑我 你再玩野多次 我唔會同你客氣
1. 冇參加任何政黨,冇收錢講任何野
2. 你講野,唔俾人反駁、批評?
討論區唔俾討論?

泛民與狗 不得內進
哩啲招數對我冇用
有point,就講

屌你老母臭閪 同一條問題 問十幾次你老母臭閪 明玩野
1. 你講就係?

2.容我再重覆 Hong Kong Act 1985 Section 1(b) 係一條點嘅法律

This section shall come into force on the exchange of instruments of ratification of the Joint Declaration of the Government of the United Kingdom and the Government of the People’s Republic of China on the Question of Hong Kong which was signed in Peking on 19th December 1984; and notice of the date on which those instruments are exchanged shall be given in the London Gazette.

由 BNO 暫時未能提供 RoA,到中英聯合聲明點解唔可以被廢,都係 Hong Kong Act 1985解釋晒, Hong Kong Act 1985係喺女王保留《北京條約》、《南京條約》嘅效力下,可以將香港主權暫時交予中華人民共和國嘅方法,即係As from 1st July 1997 Her Majesty shall no longer have sovereignty or jurisdiction over any part of Hong Kong.嘅實施方式。廢咗《聯合聲明》,隨時廢埋南京條約,北京條約,呢個係黐線,所以正確做法,係按步就班修改 Hong Kong Act 1985,我咁睇嘅⋯⋯⋯

3. 點解係香港宣布廢約
唔係話中國毁約

中國毁約,錯在中國
哩個係現時全世界既口徑

宣布聲明無效,哩個係口交部講法
你係支持敵人既立場
中共多謝你
Push
你睇番上面
你自己講到尾駁唔到就唔理我咋
泛民打手你老母閪個腦係咪塞撚哂?
聯合聲明就係婚約
廢除婚約
香港重生
唔撚明就唔撚明 咪撚日日煩住哂

要講就出去開POST講 引起更多討論
唔係係到覆黎覆去都係同一張林忌共碟相
唔歡迎泛民與狗
一樣令香港人死嘅係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞