「光 復 香 港」 廢 除 《 聯 合 聲 明 》 第 三 次 公 投

755 回覆
1407 Like 212 Dislike
今日香港呢一連串嘅荒謬發生,
全因《中英聯合聲明》賦予共匪香港主權。
冇主權,就冇民主。

Trump, 24 th September, 2019
74th Session of the United Nations General Assembly,
New York City, United States

1. 廢除《中英聯合聲明》 即解除婚姻合約

1997年7月1日,香港正式被共匪強行佔據領土(身體),
利用由《聯合聲明》(婚姻合約)衍生之
「一国兩制」及「基本法」不斷「合法」蹂躪香港

一切由《聯合聲明》而來
一切由《聯合聲明》結束

22來,國際間(美國、英國、G7)不忍眼見香港墜落,同時知道共匪手段極之殘暴,但唯一可以做嘅,就係不斷重提《中英聯合聲明》(婚姻合約)仍然有效,而且重要。

因為喺聯合聲明(婚姻合約)下, 法理上香港始終都係中国香港。
中国香港嘅一切都係「中国內政」。

只能夠勸說共匪恪守對香港嘅聯合聲明(婚姻合約)嘅莊嚴承諾,
企圖挽救呢段極之失敗嘅22年關係,提醒共匪要負上聯合聲明(婚姻合約)嘅責任。

香港 ── 一日係中国嘅人,一日西方社會都只能不停loop呢份聲明。

廢除《聯合聲明》──
決定離婚,呢一步,由始至終都只有香港人能夠提出。

香港人,我地下一步要做嘅就係運用巨大民意,將英國政府迫落牆角,宣佈廢除《中英聯合聲明》。
We Hong Kong People urge the United Kingdom government to annul the Sino-British Joint Declaration in no time.

合約締約方
中國:香港已經係我嘅人,唔需要任何《聯合聲明》(婚姻合約)證明。
按:外交部—《聯合聲明》不具現實意義,對中央無約束力。(June 29, 2017)

英國 :
2017年已指出中国已嚴重違反《聯合聲明》

2019年9月16日英國🇬🇧國會報告更指出,根據《維也納條約法公約》,英國政府可以中止(suspension of the operation of a treaty)《聯合聲明》。 中止《聯合聲明》(婚姻合約),即中止中国對香港行使主權。
(Six-monthly report on Hong Kong, Sep 16, 2019)

推倒聯合聲明
香港一切重光

第一次公投:「連登共識」 8 3 1 遊 行 宣 言  https://lih.kg/1515044
第二次公投:《連 登 公 投》 最 後 覺 醒 機 會 https://lih.kg/1526412

(下面仲有極之重要 + 常見問題解答)
睇完先返黎投 唔該

: 廢除 《 中 英 聯 合 聲 明 》
: 繼續五大訴求
2. 廢除《聯合聲明》—亡国頭盤
廢除《香港關係法》—亡黨主菜

當香港人能夠迫使英國宣布廢除《 聯合聲明 》,展現極強大脫離共匪統治嘅自由意志。美國政府必須即時廢除由《聯合聲明》衍生1992年美國簽署嘅方案《香港關係法》(US-HK Policy Act)為共匪迎來致命一擊,迎接大家最夢寐以求嘅「支爆」。

We Hong Kong People urge the United States government to annul the United States–Hong Kong Policy Act in no time.

廢除《香港政策法》,即時停止執行以下法例。
(1) 不承認中国香港特区护照。
(2) 廢除香港《獨立關稅區》優惠地位。
(3) 廢除香港《關稅與貿易總協定》成員資格。
(4) 禁止HKD與USD自由兑換(中共主要獲得USD途徑,RMB非國際流通貨幣)
禁止中国香港政府所有美元資產包括債券國庫券在國際流通;
凍結中國香港政府所有以美元計價及在美國本土的所有資產,
包括以美元計價的外匯儲備。(共匪所有資產以美元計價結算,中国即時破產。)
(5) 禁止所有軍事用途的敏感技術經香港出口到中國。
按1 : 1992年,美國國會通過《美國-香港政策法》,允許香港繼續享受貿易優惠,承認香港特區護照,並允許香港採購敏感技術。但政策法規定,如果美國總統認定香港不享有「足夠自治」(sufficient autonomy),總統有權中止這項法案。(BBC, June 6, 2019)
按2 : 「美國和國際承認的香港獨立關稅區地位,乃是北京仍不敢血腥鎮壓香港、乾脆推行「一國一制」的關鍵。」 (孔誥烽,約翰·霍普金斯大學政治經濟學教授)(June 24, 2019)

香港將以自損500(純經濟損失),扣敵中国1000(支爆—亡黨亡国)嘅方法,取回香港。
1997年前香港唔需要呢條ACT,1997年後都唔需要,香港人絕對有能力東山再起。
3. 思想革命 終歸主權

Trump宜家唯一可以做嘅就係打開本美國歷史書,由《美國獨立戰爭》講起,一頁頁咁揭起,教香港人點樣一步步走落去,要自由、民主、尊嚴,要先有 ── 主 權 。

如果係240年前,呢班香港抗爭者將會成為我地嘅美國立國國父。
Brig. Gen. Robert Spalding, a former National Security Council official (Aug 13, 2019)

香港的年輕抗爭者令佢聯想起George Washington (1st U.S. PresidentJohn), Adams(2nd U.S. President)等美國開國元勳,他們擁有非凡的勇氣、縝密的心思以及嚴格自律的心態,他們不會被輕易打倒。
前白宮首席策略師兼美國總統顧問(Aug 22, 2019) Steve Bannon

美國 – 就係一切嘅證據,證明民主值得爭取。
美國共和黨眾議院議員 Dan Crenshaw

美國與自由同在,美國與香港同在。
美國共和黨參議院領袖(Aug 13, 2019) Kevin McCarthy

30年嚟,我地試過無數方法。
30年後,我地仍然一無所得。

我地香港人連中国製嘅產品都信唔過,
我地點樣相信中国製嘅民主?
喺共產極權下爭取民主,從來都只係笑話。

共產黨統治下,只有三樣野喺永遠真實:
假象、絕望、死亡。

香港人願唔願意俾我地嘅下一代繼續卑躬屈膝,
喺大淫魔 - 共匪酸臭之胯下繼續尋找所謂嘅「自由」?

We even cannot trust any product which is Made in China.
How can we believe China in any democracy?
It's only a joke of begging any democracy from the Communist.
We have been struggled for over 30 years.
What have we gotten at the end of the day?

When Tyranny is law, Revolution is order.[/orange]

[orange]廢除《聯合聲明》還我美好香江

常見問題合集(超出字數限制,使用圖片代替)

終於打完
睇左未架?
可以睇我上一個post

一定唔會扔低任何一位手足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞