十五歲少女失蹤/澄清post

147 回覆
10 Like 101 Dislike

即係咁見到有啲人有腦,都想講番

其實佢唔似得罪popo 似得罪mk多啲
講真呢張相會符合返佢本人少少
但係由於佢屋企人拒絕呢
我哋就唔幫佢改返張圖啦
但係都覺得如果佢咁樣失蹤要搵
原本嗰張灰色頭髮圖係搵唔到嘅

其實我哋個個都唔係好明佢阿媽喺度講咩
佢阿媽攞咗佢部女嘅手機係我哋gp度講嘢
頭果兩行係佢講嘅說話
講真佢返學總共返得三日,我哋對佢嘅為人唔係好了解但係佢講過唔少野俾我哋聽,包括佢依家唔係屋企住(即係唔係同何生何太住,包括佢有幾多朋友又食煙啦飲酒啦做犯法野啦 bilyballa
咁其實我哋班都有人叫口號 佢又冇撚叫過
唔講佢衣着如何,大家依家都係決定讀好書,呢個先係對呢個社會最大嘅反抗咁點撚解要播晒歌,係人哋作文嘅時候?!
好心啦講到自己咁成熟,就有返啲成熟嘅表現
希望第時佢屋企人唔會誤會我哋畢竟我哋只係相處過三日嘅同學
我地淨係知道,佢的確係當日自己將所有物件交俾地鐵,我哋同學點解會知道,就係因為佢前嗰幾日叫我地打電話叫佢起身,打過去係地鐵職員聽
同埋聽講當日佢係要上course
啫係?
幫推下
幫推
#2 d紅綠字睇唔明
樓主係女童嘅同班同學?
睇唔明
我理解

咁其實我哋班都有人叫口號 佢又冇撚叫過
唔講佢衣着如何,大家依家都係決定讀好書,呢個先係對呢個社會最大嘅反抗
(唔評論衣著 但下一句話大家決定讀好書 可能係想影射女事主行為同衣著比較mk?)

咁點撚解要播晒歌,係人哋作文嘅時候?!
好心啦講到自己咁成熟,就有返啲成熟嘅表現
(女事主可能同人講過自己比較成熟 但樓主唔覺得 因為女事主係人地作文既時候大聲播歌?)
其實你想表達d咩?
有冇翻譯 睇唔撚明樓豬up乜春
咁你係咪佢同學?
真心睇唔明你寫乜
樓主隔離po 話係
可唔可以講多次
我睇完都唔明你講咩
即係一個背景少少複雜嘅
問題少女 失咗蹤

唔關警畜濫捕事
人要搵 (希望佢平安)
但大家唔好捕風捉影
佢家屬又好嘢喎
搵張開哂filter嘅美顏圖嚟尋人
我需要一塊翻譯年糕
你憑咩開呢個post 你又係佢邊位? 唔見你講下?
澄咩清呀 你又唔撚熟人
又無啦啦講人以前d野抹黑人
唔覺得自己好撚仆街?死私怨撚
咪撚誤導人啦屌你老母
戇尻,邊撚有抹黑
番學個陣失蹤女仔自己講架,佢自己本人吹大就另計啦
係呀,等佢大大聲話自己點點點勁,有幾多朋友做犯法野 都知佢咩料,成熟佢老尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞