[實測成功]平民香港passport 離岸走資(2)

238 回覆
57 Like 2 Dislike
原來Etrade 要NRA 有美國地址或電話
cs wire out唔係收$25美金咩
都唔會受香港人玩啦二等公民
呀係. 自膠
坡佬都要由LLC踢去ibsg
標準答案,準備移民
答乜都無用,人地 policy 轉左,只要係香港地址就唔會發 debit 卡,但可以照開 international account,至於遲下會唔會踢返你去開香港 account 就唔知喇。
如果cs嗰邊咁問法
擺明係因為之前啲人答因為debit card唔開hk版先改啦
唔係講緊debit card
係講緊點解要開international
簡單啲講,佢地批國際版 account 如舊,無聽過有人因答得衰唔俾開,當然佢打嚟時你答佢用嚟洗黑錢就另計。
暫時仲係開到
點知下個月會唔會又改,叫你返去開cshk
所以我提供定答案俾大家,費事一陣又有人好老實咁話想走資
push
我照用 CS,始終幾間之中 CS 最有規模,感覺上無咁易執掛...其次就 TD,FT 就規模最細,我覺得用佢短炒有得諗,但長線投資就要考慮。
FT算...........

另加英國虛銀如Monzo (未來有US版及其他貨幣)

Moneylion Starling Bank N26
Moneylion 係咪要美國先開到?
點解個個都對 FT 咁反感 見佢咁平 仲諗住開佢玩下
有無師兄用過 ghost mail drop
想問 點先知自己 account 有無信 同扣左幾多錢 ...
FT其實有反詐騙條款,只要交易未獲授權非法取用,戶口會恢復至先前一樣
話因為debit card 先申請國際
果d 真係on9
人地即刻唔撚批比你
仲要累全家
咁撚蠢 一陣踢埋而家果d 返香港
真係多得呢班友唔少
CS無debit card 真係

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞