[英國post] Cardiff university 算唔算雞U

36 回覆
0 Like 0 Dislike
而家係cardiff 讀緊year 2 business
好怕返香港無人請
一定有人話係雞u

認真建議你諗吓覆你既人會係咩背景
其實你攞到個2:1,
唔係要入最top 嗰啲公司都一定有interview 先,
當然你interview 表現要好人地先會請。

讀business 攞2:1 應該冇難度,加油呀巴打

利申: 喺間差過你既U 讀緊master
一定有人話係雞u

酸毒撚
'勁就入哈佛劍橋啦,飛出去讀雞u,父幹乜撚野乜撚野'
一定有人話係雞u

酸毒撚
'勁就入哈佛劍橋啦,飛出去讀雞u,父幹乜撚野乜撚野'

出現了
唔雞
但唔係最top果堆

住cardiff但唔係cardiff讀
下年諗住讀cardiff civil, 點睇?😂

唔好諗住有得hea

有朋友讀緊,係英國都幾勁

但係cardiff 好悶

但係cardiff 好悶

溝返幾個大陸有錢女, 日日插咪得囉

唉,有份assignment 爛左grade,好灰

唔好諗住有得hea

cardiff archi同eng都有排名 好似係top10

點爛發先?得5x?
得架啦唔會無人請
香港人好中意外國沙紙
而且卡迪夫又唔係差
老實講一定好過係city bu讀busi個堆
講到尾最後interview 表現先重要

點爛發先?得5x?

40幾,因為我係direct entry student,嗰份係我第一份assignment
其他都有6字頭
得架啦唔會無人請
香港人好中意外國沙紙
而且卡迪夫又唔係差

最怕d HR 睇ranking

點爛發先?得5x?

40幾,因為我係direct entry student,嗰份係我第一份assignment
其他都有6字頭

巴打加油!
Keep 住6字頭最後一定拉到2:1!

利申: 今個Sem 要交4份夾埋12,500 字
得架啦唔會無人請
香港人好中意外國沙紙
而且卡迪夫又唔係差

你interview 冇表現就真係睇ranking 喇,
講真個ranking 係間大學又唔係你既,
點會淨係因為大學ranking 而決定你適唔適合。
你個honour 就真係屬於你喇,
基本上有2:1 都唔洗怕冇interview,
努力啲做essay,考好啲試仲實際。
唔好比平時啲酸毒撚影響自己既自信心,
做人要有正能量!
得架啦唔會無人請
香港人好中意外國沙紙
而且卡迪夫又唔係差

Hr唔會咁得閒 會直接scan走
早知去cardiff....後悔黎左soton.....全部人都痴撚線既
睇下咩科 business比我印象麻麻地,professor hea教學生都係hea讀

個陣去左半年住court (North gate)

D flatmate 成日都去town度clubbing 雖然我間唔中都有去 但係覺得整體讀書/搵工風氣都有少少頹,始終英國人可能壓力少d

其他科例如醫生我就覺得好勁,但係冇乜認識就唔講太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞