[實況][劇透]寵物小精靈 太陽&月亮(10)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
XY 忍蛙個同步戰鬥睇到J出血
想重睇,想問DP聯盟係第幾集至第幾?
咁你咪叫動畫組skip咗日月或者魔改做阿羅拉道館囉, 日月本身遊戲就係咁set, 係鄉下啲, 第一代聯盟, 遊戲主角打博士 / 勁敵做第一代冠軍, 你屌日月戰門唔精彩就話姐, 動畫跟足哂個setting同個story line嚟做又要屌, 咁你不如屌任天堂啦, XY嘅怨念係都要溝埋日月嚟講
我唔認同要魔改
但我想講就算鄉下聯盟都可以整到啲戰鬥好睇啲呱
啲對手全部鳩流流得一兩隻寵
去到準決賽都係2v2 真係得淡笑
其實我都會話日月聯盟啲打鬥唔夠好, 有啲位寫得唔太合理 (當然動畫一直以嚟都好多唔合理, 除咗DP真係講究對戰過程), 花太多時間日常集中咗篇幅喺少量pm, 以致主角組收寵唔多, 但都唔會攞日月嚟宣洩/鞭屍XY,

日月條story line係咁多代中跟得最足遊戲嘅元素, 除咗要就小朋友將UB劇情低齡化之外。嫌冇打道館, 唔夠正式, 但係 sun moon 個setting就係咁, 聯盟都係打隊長島主npc

3v3 同 6v6 就見仁見智, 選擇少咗係另一種玩法, 好似遊戲聯機對打咁
小智人設就bw開始已經接唔上前代, 所以每個世代都獨立嚟睇, 日月又唔係真係太差
xyz果陣贏左 整番個回憶咁多屆努力 舊代d寵係回憶出番晒場 加首靚bgm 咪感動囉 咁完咪完美囉

而家贏左 都唔覺小智有幾開心個氣氛又hea到仆街
https://youtu.be/K90JBKcRiSE
台仔都有好多正常人嘅
巴哈嘅人就真係特別虛偽

追晒xyz 冇乜點睇過sm
屌你冠軍戰d畫面
K島有人屌佢話係PKMGO出左之後先講pkm趁墟咁架
竟敢質疑畫面,巴哈作畫廚實鬧到你道歉
公道啲講,個冠軍係濕鳩左啲。但係sm日常係做得唔錯既。
好似係187開始 打真司 比卡超比電擊魔獸counter 到爆
其實reboot 唔係唔得,但最好個end完得靚少少先

可以咁:

小智與阿羅拉的同伴告別後一返到純白鎮屋企
一入屋見到小霞 小剛 小遙 小勝 小光 黑妹 希特隆 柚利卡

小剛:恭喜你拎到冠軍,做得好
小霞:終於大個仔喇喎
黑妹:大個仔?我睇佢仲成個十歲小朋友咁喎
小勝:我都想快D十歲做訓練員,小智你係我既目標嚟架

小智聽到呢句,諗起一個人,但她不在這間屋入面,小智好想同佢分享呢一刻的喜悅

柚利卡:你快D入房睇睇,有個特別嘉賓等左你好耐

小智心急上房打開門,但見到的只是甲賀忍蛙同小軟

柚利卡:驚喜吧?小軟同甲賀忍蛙清除晒卡洛斯的邪惡樹根,特登匿埋喺度畀驚喜你

小智有點失落只是強顏歡笑,放好個獎杯之後對著卡洛斯聯盟的獎牌發呆,隔了一陣又回到大廳繼續應付其他人

小光:小智你做乜唔開心?D野唔好食?
小智:唔係呀,你煮得幾好,咁耐冇見你廚藝誰步左(小智覺得D蛋糕味道很熟悉,有d似某個人的手藝)
小遙:D野食全部都唔係我地煮架...

呢個時候,有個女仔拎住碟食物由廚房行出嚟
小智看到她之後終於笑了

莎莉娜:歡迎回家,小智

End
sm既日常真係好睇人 我就覺得太悶太濕鳩 所以睇左二十幾三十集無睇
我就係鍾意佢夠濕鳩
我識人未睇XY未又係睇道館,捉寵同聯盟
唔係好明你刪果句 可能佢想將日月既觀眾群變返小朋友 但係人大左睇返呢類劇情真係接受唔到我最記得小智佢地變到成隊戰隊咁捉UB 真係唔知想點
有個對XYZ既印象就係對戰表現比opening入個戰鬥畫面重正
淨係抽有穿著熊 同好笑果d睇
講火箭兵團嗰啲通常好睇好多
UB我都係飛黎睇
XYZ嗰次屌咗幾多個post
邊度有得睇返xy打league時嘅集數

...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞