[細思極恐]再有人被被殺

738 回覆
1756 Like 12 Dislike
滅口咪當冇事
依家呢個環境,任何人都有可能被自殺
我懇請大家無時無刻, 關注身邊嘅人
而每個人都應該定期報告人身安全, 報平安俾身邊嘅人知道
尤其是出過去發夢, 有任何跡象顯示有可能有危險, 都要日日報平安, 上水講on9嘢又好, 出post 報平安又好
要避免死咗/失蹤冇人知, 避免被自殺, 靠大家守望相助
全部跌落街的都可以用cctv check下當時的情況!
我條邨間唔時有人自殺 隔一兩棟樓都會聽到
會唔會連人都無!自己話入面有人
我媽試過樓下公園坐 有聲 唔大 佢同d師奶都以為有人掉垃圾落街,點知原來係跳樓,所以聲個part有得斟酌
屌,被自殺?
果度好似係新昌管理
CCTV!CCTV!

大埔人!
推議員了解下是否居民?如果唔係幾時入去?
如果係真真係恐怖過大陸
大陸都叫不意外,香港發生完冇人估到真係恐怖
其實有冇可能佢地對外公佈幫佢作左個假名

因為真名落record全家都係自殺死太可疑

用假名冇人知

真係識佢嘅朋友以為佢地只係失蹤左 / 公安用WeChat報假平安(好多人有裝WeChat)
到底而家仲有咩可以做到
從死者衣物丶時間去推斷下下落,會否是造樣,連屍體都冇?
痴線㗎..
拎cctv
如果自殺,家人不會什麼都唔做丶唔跟進和處理
都要有人set場先有現場環境,但D人話無聲響!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞