健身奶粉一問

27 回覆
2 Like 1 Dislike
小弟食極唔肥,想依靠protein powder配合健身,請問vega protein & greens 好唔好?有無推介
點解食極唔肥?
每日食5餐 每餐2碗飯
一星期後 唔肥再問
自己苦自己知,其實同肥婆話做極運動都唔瘦咁
一樣,但死肥婆做運動,唔咁為食都話減到,瘦底真係點大食都肥唔到,就算肥到,兩三日做得辛苦d,只要食得冇平時咁多,已經可以瘦返

不過樓豬,你去賣奶粉果d地方,同佢講要增肌,通常都會介紹比你
一樣,但死肥婆做運動,唔咁為食都話減到,瘦底真係點大食都肥唔到,就算肥到,兩三日做得辛苦d,只要食得冇平時咁多,已經可以瘦返

不過樓豬,你去賣奶粉果d地方,同佢講要增肌,通常都會介紹比你

天生瘦底 格硬食都係屙番出黎
減肥就唔同 消耗大過吸收就一定會減到 除非可以打破能量守恆定律
死去搵胡師傅啦
買jumbo果啲又高蛋白又高碳水食完咪肥到囉

減肥就唔同 消耗大過吸收就一定會減到 除非可以打破能量守恆定律

你食多啲菜 要乜類型既菜都食吓 一日4餐試下先
我識好多人增重唔成功 都係多肉多飯 叫佢每日食多個apple 唔駛好快就有成績

不過一個星期飲幾多次,係咪做完飲?

你食多啲菜 要乜類型既菜都食吓 一日4餐試下先
我識好多人增重唔成功 都係多肉多飯 叫佢每日食多個apple 唔駛好快就有成績

我日日都怒食菜
明明飯先主糧
奶粉係補充品
天生瘦底真係完全明白
話咩一定食多就肥點撚樣明
有陣時真係灰鳩
每餐兩碗飯 晚晚4人份量既餸食剩都係自己清晒
完全冇變肥過
Why not gainers?

不過一個星期飲幾多次,係咪做完飲?

一定係做完飲,做完gym之後果半個鐘吸收最好,同埋你唔做齋飲都係冇咩9用
天生瘦底真係完全明白
有陣時真係灰鳩
完全冇變肥過

係,自問同肥仔差唔多大食,一個大厚批都係咁食,但肥難,瘦就兩三日食正常份量就瘦

關吸收事啦
天生瘦底真係完全明白
有陣時真係灰鳩
完全冇變肥過

你計下自己食左幾多卡路里就知係你以為自己食得好多
同路人。。
我瘦到乜咁,一直搵緊方法增肥。
但蛋白奶粉真係有用?

我用好多肉多菜,每星期跑四至五日步
其餘時間會屋企做下gym
一段時間,係得好小好小好小肌肉, 太瘦
求指教
同路人。。
但蛋白奶粉真係有用?

求指教

同埋食蛋白奶粉,會唔會驚返唔到轉頭?
跑完步食會點?
計卡路里啦, 咩食4,5餐夜晚2,3碗飯又多肉少菜又食宵夜, 唔計卡路里咩都假
計卡路里啦, 咩食4,5餐夜晚2,3碗飯又多肉少菜又食宵夜, 唔計卡路里咩都假

屌 想呃鳩自己姐 咩食極唔肥
同路人。。
但蛋白奶粉真係有用?

求指教

同埋食蛋白奶粉,會唔會驚返唔到轉頭?
跑完步食會點?

1.肌肉會大係因為撕裂再復原,蛋白質會喺睡眠時間對肌肉進行修補,所以要肌肉大就要令佢撕裂其次就係有足夠蛋白質同足夠睡眠。蛋白奶粉本身含既蛋白質都高,如果做到以上講既野,基本上係有用。

2.每星期跑四至五日步有可能將碳水化合物同脂肪消耗之餘仲會消耗埋蛋白質,肌肉係由蛋白質組成,可能係呢個原因令你肌肉都消耗埋。你屋企做gym既動作同重量都係另一個因素,做唔岩動作同重量做完等於冇做。

3.會唔會返唔到轉頭就睇你自己,蛋白奶粉只不過將蛋白質變粉再變液體飲用,唔飲奶粉食雞蛋同雞柳等食物都可以有足夠蛋白質。至於飲用既時間其實最好喺身體唔需要能量情況下飲,跑完步飲奶粉既話奶粉會轉化成能量填補返失去果一部分,會浪費左。

樓主,我本身都瘦底,飲呢隻仲有隻king mass個效果都唔錯,兩隻既成份都好高碳水化合物同蛋白質,所以飲用既前提係你一定要有足夠既運動量。

閣下易肥?

閣下易肥?

咪一路都skinny fat怨天尤人話自己食極唔肥 後尾生性做左兩年gym 一日食三四千卡

閣下易肥?

咪一路都skinny fat怨天尤人話自己食極唔肥 後尾生性做左兩年gym 一日食三四千卡

卡路里方面有咩心德
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞