「正視聽」逐點反駁高級五毛龍蝦秋田犬話iPhone有後門

228 回覆
521 Like 13 Dislike
首先我想講
呢條撚樣一定係5毛黎
如果係普通人連基本既networking 同communication principle都唔撚識
一定唔會好似佢咁樣鳩吹法

相信佢宜家一定好撚開心fake左咁多人信

首先簡單講iPhone分型號主要係因為網路頻譜既問題
而唔係佢所講既送中
就好似iPhone 8美國同大陸都用同一個型號

佢話大陸人黎香港買機係為左逃避監控
呢個更加on9同無知
大陸人喺香港買機唯一考慮就係平
因為以前計返匯率港版係平過大陸版

求其search下大陸人點解買港版已經知

之後又吹到iCloud會送上大陸雲上貴州
係人都知iCloud係跟Apple id 而唔係跟你部機既型號
就算你買美國機用大陸id資料一樣會送上大陸
同你買咩版根本無關

話esim係track唔到先被大陸ban

真係想派打膠比佢
如果track唔到esim點打電話比你
esim同普通sim個基本原理係一樣
根本冇所謂既track唔到
而且大陸既Apple Watch都用緊esim

另外係實際層面亦都可以話Apple根本冇可能同冇必要咁做
為左大陸監控要改成個hardware design?
唔講成本有幾大
d電路複雜到有冇可能成功都成問題
而且人地拆左部機就發現到
有冇咁on9

所以呢條撚樣一定係5毛而唔係一般既on9仔
好撚忙都打晒成篇野出黎
要記住宜家大陸開始玩民族主義iPhone銷量一定跌
呢條高級五毛相信係想拉埋香港市場落水
求推上熱門
Apple死左得益既一定係大陸
Apple是咪已經可以告佢毀謗同發放虛假消息?
好撚認同 啲人同佢講但仲要兜
有野想捐可以FB/TG搵我地香港自由之書阿

[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

國難五金專訪 [開鋪事直請留意國難五金FB]
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書
五毛黎
專呃唔熟電子嘢既人
唔care識野既人
幫手推
身邊都有朋友send個post比我睇 即刻要解釋
真係唔識電子野
嗰廢Post成千幾正評
plz share
太多人唔識
Shared
睇佢果句解釋大陸人點解買港版已經知佢on9
其實我打盡你真係上晒資料去大陸
但你本身已經用緊實體sim, 唔係本身一早上佐咩?
如果真係要upload野上大陸, 都要有internet access
無論你手機定係電話公司都有不尋常用量記錄
就算你話電話公司同大陸夾好唔會show出黎
咁手機呢? 特登設計多套OS出黎為佐唔俾人睇用量?
大陸人如果見到都會笑撚死
大陸人真係想逃避監控既話要移民先得喎

就咁落黎買香港iphone就逃避到監控?
十足十fake news
標題仲要已經打埋結果
up
根本係要做死Apple
612 721 811 831
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞