2019/20 MT/GT 集中討論區

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
有first in hr
我好似記得你個名
係咪果個intern post 嘅柒妹
congrats, 你報咩post
我有frd收到 但我未收到
【突發】林鄭聽朝喺港交所有個講座
https://lihkg.com/thread/1680991/page/1
果時大概一星期收到佢request要交transcript
CGpa 3.4 大概2星期後收reject letter
有同學之前做過hsbc summer 唔同department
交完transcript 都收reject letter
Cmb?
留名
唔係啊 三大普通bba咋
講緊hsbc定hasehsbc有呢個post咩
點解咁講
唔係咩都尻報有得in 先算
如果係有interview 就神
Hase先岩
會唔會係今年係咪都request transcript 識人打唔哂jsa封email 都收到request

利申: 收左皮
係cmb
但係好多人做完收唔到request transcript 所以呢個真係唔知
有2個同學明明之前做佢summer vi/ac都過到
但今次都係交完transcript之後收reject

咁可能部門要求唔同 呢個唔知啦
但心諗未至於差到jsm都過唔到掛

background 全部都係三大 cgpa3.4 up
Written test係apt test?
幾時test?而家先報係咪琴完
報無壞既
張form1分鐘填完
今年cmb好似好competitive
上年做完兩日就request transcript,今年做完個幾禮拜咩都無
你地係幾時去做?
11月中到尾都有timeslot
好似請得幾個 上年睇佢個fb 好似要跳海定野外定向之類
冇錯 下年暑假畢業嘅可以報soc gen graduate analyst
有無人報loreal?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞