2019/20 MT/GT 集中討論區

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
做完hsbc job sim 交完transcript成個星期都無消息
知唔知McKinsey要啲咩人?報咗兩年都俾人reject
下一round幾時?
無消息,點知
ching報咩position
RBWM
做左一個星期
有冇人報左DFS MT?
有冇confirmation email ?
有無得re-apply
好似咩都無喎
你收到?
冇...
想問hase大概報咗幾耐會有apt test? 幾日都未收到係咪fail咗value assessment
你有冇related experience 先
做過BB ibd, large corp risk advisory intern同consulting club project lead,cgpa 3.6 左右,有美國exchange同tech startup exp

不過心已死,注定同M記無緣
好似係咁
再等下
話說呢度有冇人知海通MT人工如何
溫下STAT啦......呢d firm 既numerical test應該唔簡單

利申: 之前做過一間hedge fund ge apt test, 難到仆街
我估呢d trading firm 既apt test 難度應該唔會同間local hedge fund差太遠ge ........
唔難既,interview難姐,瘋狂brainteaser
難好多喎親愛的
個numerical test係佢地自己出 唔係用vendor
好多probability要計
應該有排等
10月尾先截application 仲要等埋呢堆人
我諗最快就11月頭先有結果

或者分兩批睇嘅話 都要10月尾
前幾日收到 under review email 咋我都係,同講咗timeline
交完transcript 收到email 話met minimum benchmark 然後冇收到any update 係一個step正路應該係ac?
有無人9月份報過NCB GT有消息未
應該係
利申:唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞