警畜只會不停拉人 但有冇人諗過最後的關口係法庭

191 回覆
546 Like 48 Dislike
佢地根本知道唔會告得示威者入
所以先行私刑、非禮同插贓嫁禍。
完全係私人情緒同發洩
我唔覺得香港司法系統仍然可信
你岩
問題係
就算告唔入
就係要捉你入臭格48個鐘
個個禮拜去狗屋報到
用呢啲嘢嚟煩你呀嘛
而家拉鳩你真係純粹想打你,告得入係好難,因為要搜證,唔係單單話一條片就告得你,而家拉左過千人,搜證你諗下要幾耐,仲有法庭排期,基本上除左暴動果d重罪擺明想煮死你同埋公眾人物外,諗下就知根本無可能告得晒,反而拘捕過程打你、拉得番狗屋虐待你先係主菜,告得入就bonus
講好多次
班狗唔理告唔告得入
拉左打鳩你先算
好彩既打到你認
就算打到你唔認,都夠嚇到你唔敢出黎
依家有大部分已經係明知告唔到
都特登拉返去搞鳩你
嚴重既拉去新屋嶺
節節敗退? 講經咩
係就唔會咁明顯係到插贓嫁禍
但係重點係未上庭啲狗已經會用私刑打人啦
告唔入都斷手斷腳俾人姦完呀屌你老尾
而家係逐步收窄同中國式法治既距離
而家仲可能係告唔入 但入到去已經折磨到你半死
跟住就係被自殺... 連審都唔洗審
心水清
Push
好撚天真
唔計新屋嶺遭遇
你入咗司法程序就要花時間花心機花金錢
仲要有機會打輸官司
講到無事咁
可惜未上庭已俾狗打到半殘廢, 而家係唔理告唔告得入, 俾狗發洩完先算
其實同黃藍無關。佢地都要維護普通法框架,佢地每個決定都會成為普通法地區嘅案例,好少法官會敢亂黎
送中一役,政權要毀滅香港法治體系。
612過不了換來的是,整個搜證執法體系的毀滅性墮落。

執法搜證機關毀滅,法庭仲有咩用?
法律不與黨接軌,執法機關為黨效勞便是。

係既,義士可能唔駛坐,但法庭真係最後的關口?
SORRY,呢個關口就好似一地兩檢咁,已經癈左。
你估佢地唔知告唔到方仲賢
不過佢地係都要求其搵個理由拉返去
拉返去折磨下 打擊下意志 威嚇其他人己經夠
告到係bonus
班黑警點會唔知上到庭告唔入,佢地而家只係想搞鳩你,有理冇理拉左,告左先,白色恐怖。
DLLM
朝早拉完下次提堂都係咁啦
法庭??食得嫁??
所以要有一個抗爭支援系統長遠去做
公民抗命
佢拉晒你班反對派, 告得入1%都係你地陣營損失
自己陣營一個都唔拉, 告都無得告, 吹咩
比人打一身都死啦
佢地唔在意最後告唔告得入
因為佢地只係為左出啖氣
打到你殘先係目的
佢地係捉人黎打,侮辱
砌唔入你佢地點會care,依個砌唔入咪捉第二個
你套諗法係一個正義之師,會用法律制裁你
依家班黑警唔係為公義拉人,佢只係覺得你搞事,所以我要打你懲罰你

所以先叫黑警,黑警死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞