警畜只會不停拉人 但有冇人諗過最後的關口係法庭

191 回覆
545 Like 48 Dislike
你會唔會太天真,
拉你唔係為咗告你,
係為咗令你下次唔敢出嚟。
入左新屋齡都大鍋啦
新屋嶺*
就杜浩成法官作出有買假定及煽動他人侵權之言論作出投訴(3)
https://lih.kg/1541606

佢地有得揀用邊個法官
法官藍極都有個譜 你唔服可上訴到高等法庭 再唔服可去到終審 幾關都要藍法官仲要班陪審都全部藍 機率真係唔高
告唔告得入黑警唔會 care 啦
佢話最緊要有得打鳩你地又冇後果,仲日日有總警司幫我兜添呀,吹呀

政務司長我地散仔照屌 !!!!
所以佢地咪拉黎打手足囉
唔係點?
但俾佢番狗屋執一劑勁蝕啅點計
no 佢個judgement合理,佢有提過條law咁寫,無得唔咁判,或者去係條law上邊加野

量刑就一定嚴。。。
佢喺大陸人影相果陣冇嚴格執行法庭規矩,始終落人話柄
不過佢冇得判有冇罪,得判刑權
登記陪審員須五條件 不能主動申請
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190908/20764392
特別係地區法院
資格唔難
交form update下都好
唔好話法庭,佢要告得入要做好多工夫。。。
結果拉1000人可能最多只有10個告得入。。

即係,拉人係嚇鬼啦,大家如果咁唔好彩被拉,記得頂住,唔好亂講野,因為大部份情況下,犯人個口供其實係決定告唔告得入的最重要因素。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞