嘩 iPhone 8 個價位正式取代SE

493 回覆
1112 Like 21 Dislike
會壞架咩
部128 爆爆地位 打高性能game其實疾
x
用咗兩年既2手喇喎
而家我部 8 plus 要半日一叉
買啲有apple care
SE 3年幾仲未壞 都決定換8了
換電啦
同埋一年內機
啲人話唔係買唔起 係要細機喎
細機六千蚊都買喎
仲用緊6s... 我覺得係極緻
Me too
買iphone 8因為要用8仔卡
小心比人負評你cheap
耐用係apple機一大賣點
兩年好耐啦 對於手機市場
Se 基佬用多
我唔想佢咁耐用, 我電腦 手機真係無一部入過廠, 好想試吓壞手機/電腦而換機ge 感覺
6/6s/SE
全部可以考慮換8

至於7,用落去基本上無分別,無線充電真心少人用,而換電只係換機十分一價錢

至於嚟緊出八達通,應該係要求8或以上,用7嘅朋友最大掙扎應該係喱度

個人認為:
6/6s/SE可以換8
7就觀望多半年等春季會唔會upgrade 8做SE2
屌你 100% 直!
3年半
Apple機用4-5年起碼喇
我7仔換舊電算 反正仲好順
講真 我都想買部8做spare 細細部易上手 幾舒服
中意影相就11
唔太care性能 影相都係一時時就8
用緊xs 玩咗個幾個月 電池效能得翻97%
減左都係無錢買
但我覺得如果要換機我會想換6s/se
呢部先係最正
Push
最新活動:唱民主聖歌,傳福音!
手足每晚都好努力貼連儂,只係凌晨3-6有班賤人出黎做撕紙狗!連儂牆呢條戰線不能倒!
考驗毅力與堅持做更具價值嘅野

@Template@
抗爭/革命搞十年八載唔出奇
衛城革命,生活抗爭;拖垮邪惡、打倒腐敗;

每日任務:
1. 幫襯良心小店
2. 抵制「邪惡」「無良」的商戶,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪,減少淘寶、減少八達通
3. 安全之下,免費港鐵;二人同遊,一人免費;買平飛;長者八達通
4. 夜晚十點咆哮!!!堅持到底!!!
5. 健身+運動,身體健康,鬥長命
6. 每日一post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit) #HongKongProtest #Chinazi
#FreeHongKong #HongKongProtests
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
7. 不要說推,試著copy and paste呢段嘢
8. 保持獨立思考,分析能力level up,抵抗fake news/ rumour ,五毛分化post

每星期任務:
1. 低消費,高儲蓄;罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 做孝子救港,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 去連儂牆貼3張文宣,輸出革命思想

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股,MPF都買美股
2. 搵多一個人參與
3. 關心社會,陪審員、派傳單、放映會
或者做唔足,但我會堅持到尾;Best effort,你呢?
Version 2019.09.11 @Template End@
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞