救護朋友千字文踢爆消防謊言

1351 回覆
1900 Like 7 Dislike
推到有CCTV !
不過依加就算有CCTV都未必還原到真相
個政府如有心要講大話掩蓋事實
個一粒就算有良心都難頂個壓力,
現場得佢一個,佢出嚟作證恐有危險
輕則無咗份工重則無命
好難一個人出嚟同個政權對抗

消防處有係記者會話傷者移動「有機會」數錯,或
「可能」有傷者拒絕送院。
點解會講得咁唔肯定
究竟係邊個移動?唔使用救護服務填寫嘅表格又係邊?

實在太多疑點
一日無cctv,都無法釋除疑慮
五大訴求 缺一不可 打狗救人 913十八區中秋燈會 914天水圍親子行 中學生WTS集會 915民陣大遊行 921再光復屯門 元朗恐襲2個月靜坐 撤回已不是重點 解散警隊 追究刑責 勿忘721 85 811 831警黑勾結 無差別恐襲
五大訴求 缺一不可 打狗救人 913十八區中秋燈會 914天水圍親子行 中學生WTS集會 915民陣大遊行 921再光復屯門 元朗恐襲2個月靜坐 撤回已不是重點 解散警隊 追究刑責 勿忘721 85 811 831警黑勾結 無差別恐襲
其實後尾答到羅宋湯都唔知自己講緊咩,啲記者又唔知佢答緊咩
Push
屌你,都已經有套跳躍生命線專講救護,班膠層咁嘅大話都講得出
推呀
為左殤台個牌為左碗飯,童星老監馮生都要做奶共狗鳥!!!

為紀念燒死林彬而起嘅18樓C座,狗馮既係老監亦負責主要角色,啱啱居然勁做維撚狗,幫狗政Spin話831死人只係街邊八婆鳩吹出黎,又吹香港咁大城市死幾個人點會遮得到!!!

嘩嘩嘩!!我愈聽愈以為轉左俾Mei西監製添!!!

疑點1:

光明正大點解要cap圖唔直接放片?

疑點2:

點解Cap既所有圖都唔見畜聾打人,直播又會見到?

疑點3:

咁撚簡單既事點解要封站兩日?

疑點4:

連721都唔會4個部門一齊見記者,點解831會?

我依家信太子有無辜市民被殺害了

一句到尾啦,係支共命令"止暴制亂"之下,明知一日拖一日尤其頭七都唔交出足本只會愈拖愈亂,咁都唔交你地話點解呢????
915去完英領去民陣遊行!升級玩國際戰線!

我哋升級玩國際戰線!繼續遍地開花!每個星期去唔同領事館,舉唔同國旗!
https://lihkg.com/thread/1559803/page/1

消防
推到有記者問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞