[連登力量]因支持抗爭而被舊客罷食 長沙灣‘四喜麵包‘老闆哽咽:香港人明白我就可以了

1581 回覆
3324 Like 12 Dislike
唔洗指意可以準時收工
買到你驚 排到你怕
你班連登仔想做死老闆咩
留番盒比我
我就明天買嘅時候直接同佢講叫佢分一半
捐俾星火

拜託各位不要得一日貨仔
請長期支持良心店舖
已買 買二送一 210蚊三盒真係邊度搵呀大佬
頭先排到七點半都照買到
各手足食月餅之餘

仲有其他良心舖頭可以幫襯

食嘅有加藤屋
飲嘅有唇茶
雜貨阿布泰國百貨

還有以下舖頭
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=10SCYSkgC9KMC_kAGtLChlGRLWVbk8NTs&shorturl=1&ll=22.31600312497329,114.24966347097813&z=14
喂,留番幾盒呢,我屋人食晒,又要走去買
花生友 勁正
幫推
未爛未拆 咁樣入!
[制裁黨鐵] 低調跳閘方法 必定通關
https://lih.kg/1524993

每日任務:
1. 抵制支持「邪惡」「無良」的商店,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪,減少淘寶、減少八達通
2. 安全情況下跳閘,免費搭港鐵
3. 夜晚十點吶喊!!!
4. 做運動,身體健康,鬥長命
4. 每日一個post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit) #HongKongProtest
#FreeHongKong #HongKongProtests #Chinazi
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
5. 不要說推,試著copy and paste呢段嘢
6. 保持獨立思考,分析能力level up,抵抗fake news/ rumour

每星期任務:
1. 罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 做孝子救港,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 去連儂牆貼3張文宣

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股
2. MPF都買美股
3. 搵多幾個人參與
或者做唔足,但我會堅持到尾,Best effort,你呢?
Version 2019.09.06
留返一盒嚟過中秋啊
d藍絲廢老又窮d血管又塞鳩晒
多數自己煮飯
而後生仔閒時飲飲食食都洗唔少錢
基本上餐餐出街食
好似養心殿個傻鳩陳總咁
企錯邊即刻收晒
Buy!
望望加藤屋想收工都難
其實要逼商家take side就真嘅
連鎖就難d
但d細店/客源多後生仔 都學人公開撐警
推呀屌
聽日收工即刻去買

老細你咪撚諗住出餅房
咁夠薑支持暴徒買到你冇餅賣先
我幫襯咗四喜好多年
佢啲月餅真係好好食好有heart
快啲一人買十盒支持吓
我會要求捐晒俾星火都
不過人人都有選擇權
其實星期56日未必要完全cut消費
但要揀真係愛香港嘅小店幫襯 要起清起楚
個藍黃map未必完全正確
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞