(求共識)太子有死人 新屋嶺有輪姦 所以點?

46 回覆
22 Like 2 Dislike
雖然大家都知連登充斥一眾風向撚/MON POST DOG/冷氣軍師
但都想借連登散去各公海乃至行動組谷 問下大家 太子有死人 新屋嶺有輪姦 咁所以呢? 大家會因此做D咩?
誠然 將傳聞/推測(依一刻)證實為事實係好重要 理論上對外國輿論 對港人所謂底線有好大影響
但係咪只要一日冇確切證據 一日都唔做野 維持屌狗再被狗圍的情況?
更何況大家都知 依加科技咁方便 過左咁多日 要處理的野 咩都處理好
究竟我地係偵探小說的主角 定係抗爭小說的角色?
我地係要知個真相然後又心寒又覺得好黑暗又覺得黑警係有牌爛仔又行番上一代條舊路 然後太子冇死人 新屋嶺D狗性無能 更加冇64事件?
定係主動發大來做 令各國都知道有死人有強姦 令加害方頭痕?
其實某程度上我地真係應該學下元朗國 北角自治區班撚屌 佢地都係冇確實證據 只係班狗放風話有人搞9佢地 然後就餓狗搶屎咁跳出來
所以真係想大家習思廣益一下 唔理真定假 我地會點做?
(順帶一提 有左共識之後希望大家由不同渠道 現實+網上講下我地的行動 當然唔包細節 主要講理由+選擇的行動 以集會/遊擊等 輕輕兩字帶過)
24小時內 11人死亡 9宗死亡報導,點解冇人講?
https://lih.kg/1548990
朋友圈子入面(黃)基本上已經共識左係有發生
咁香港人諗住諗住下一步?
點升級?
聯合國基本上唔會武力介入
如果大家唔相信呢排傳嘅所有黑暗事件

建議問下長輩 老人家
共產黨有幾惡 有咩做唔出

只會得到一個答案
「共產黨鬥唔過咖 / 共產黨信唔過」

若果此時此刻仍然相信 香港前二十年賴以為傲嘅透明法制系統⋯⋯
抱住希望 公義會得到彰顯,
好抱歉 我地必須接受現實
唔會。

香港 根本唔係以前嘅香港
或者我地以為嘅香港

死幾個人 幾百 失蹤幾千
對上面黎講
從來只係閒事
前幾十年餓死幾多人 革走幾多人
前有屠殺萬人 教育營 滅村
後有囚禁酷刑⋯每日都有

係睇唔到嘅黑暗角落 呢種醜陋從來無停止過
只要唔觸碰到唔應該觸碰嘅嘢
你會以為自己處係太平盛世

我地憑咩寄望一個極權政府施舍公義 擁有基本良知?
佢地只會當反對者 造反
打死係應該 係正常 係道理

所有明面暗面嘅黑暗 已經伸手黎左香港
立法架構有幾唔平衡 執法有幾公安化
各行各業被禁聲 滅聲
黑暗執法有幾猖狂 無法無天
日日新鮮 日日麻木港人

今時今日
我地面對嘅係共產黨
共產黨 呢三個字
唔係港府

警隊可以公然誣陷 指鹿為馬 官官相衛 狼狽為奸
期盼獨立委員會能夠成立、調查暢順、問責、甚至追究成功
係天荒夜談

要制裁 要反勝
依靠本地既有法制、系統,已經唔可靠 唔可能

共產黨怕嘅
只有外國制裁
緊張嘅唔係人命,係經濟資源。
如果係新疆 武漢
相信七月已經入城鎮壓 流血收場

共產黨依家只會努力維持香港‘面嗰浸’公義
走資窗口 兌幣窗口 嘅面子 不容有失
經濟動蕩 外資流失
評級下降 信心流走
先係對方真正春袋

警方連日來從無承認錯誤
咁多日來,佢地日日斷正,
但只有伯伯被虐一單 佢地無法辯駁,
要維繫面個浸比廣大愚民、比外國睇,
先承認警隊有失⋯

林鄭及一眾高官 三個月來
一直面皮厚實 自圓其說
只有人權民主法案、評級下降、同「攬炒」風潮
引起佢地恐懼 發聲反對
甚至日前以政府名義越洋登報紙⋯

佢地唔怕你暴力
暴力佢永遠比你更暴
甚至嚇到全城自危 心灰甘做順民

唔怕市民發現香港有幾黑
甚至開始麻木市民 正名化各種暴行

佢地真正在乎 只有:
經濟成果 經濟爆破,
走資嚴重 外國制裁,
革命之風蔓延內陸。
要人救必先自救啊
我地冇實際行動 國際就唔會知 唔會做到咩
之前又話「點錯數」
【太子冇死人】消防署 又改口供:「3個人打架,唔計數。」

https://lihkg.com/thread/1548700/page/1
講得冇錯,憤怒轉化唔到做行動,根本冇任何意義
唔想留意都幫手share去公海OR朋友谷
集思廣益下都好 雖然應該真係冇人睇
留言
有人喺外國reddit開咗個post講太子死人,大家上去幫手推下post啦
要比多啲外國人知道呢件事
我地聽日應該要同外國傳媒講9月7日香港警方實施了全港性戒嚴
同時今晚twitter開個#HongKongMartial tag 加埋今日香港各地現場的相出post 吸引外國關注
請各位強身健體,準備未來挑戰
對於我哋呢班核心嘅人(至少所有連登會員),根本冇任何理由相信呢件事係假,要證據嘅唯一原因亦都唔係證明件事係真,只不過係要推出國際,但我哋所有人都要考慮到,受害人希唔希望成為世界眼中嘅一個「強姦受害者」

至於事到如今仲要fc 嘅連登會員,我恐怕你地唔係真係唔信,而係面對唔到呢件事係事實,而自己係無能為力同埋冇決心升級行動
要嬴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞