你班仆街迫我po多次 (教你說服道德撚)

539 回覆
760 Like 34 Dislike
推210
今日,請你做返自己,脫下裝備、口罩、Blackbloc 。

- 警狗唔警示威者❌
- 警狗最驚分唔撚到示威者✅
比人查身份證就少不免
如果佢要濫捕,就連埋真遊客一齊捕。一個唔覺意拉到個戰鬥民族、或者美國公民。真.攬.炒!

中途邊架車冇咗咁點算?咁你平時放工嘅時候冇咗架車又點算? 同樣道理。你咪當自己去完旅行返理,冇車返屋企咁囉。一係轉車,一係繼續等,一係叫的士。做返一個遊客做嘅野。

其實和理非 好簡單,唔駛稿唔駛攻略。準時,搭巴士入到機場,入到機場再排隊搭去東涌,去到東涌就排隊入返機場...搭得幾多搭幾多。唔好停留,唔好理人,做返自己。

代入返角色... 你去旅行會唔會同3唔識7嘅人集合? 會唔會同人喊口號?最理想嘅情境就係907 好多人而大家都唔知道邊個係自己人、邊個係遊客、邊個係狗。

做港豬 做車手 有耐性就得。第一次搭 / 第一次 駛過塞唔到唔緊要,唔使急,最緊要安全。再搭多次/ 駛多次。無限抽插 青嶼幹線 同 巴士線。唔好停,唔好留。

今日大家千祈千祈 唔好行,因為正常港豬係唔會行路咁傻豬豬。

狗仔查ID,就比佢慢慢查到個飽。⚠️今日記得慎防散水撚,Mon Post 狗搜車搜人都搞唔掂,就會出嚟吹風玩分化玩散水。記著!港豬係唔使散水㗎,你去完旅行會唔會諗散水?⚠️

攻略:最返隻叻叻港豬一日。香港人 加油。光復香港,時代革命。

「集思廣益」
100個去機場巴士站的理由

1. 我係巴士龍友,入黎係影巴士嘅
2. 我係飛機龍友,入黎係影飛機嘅
3. 去一場想唔去就唔去嘅旅行
4. 我想去玩室內高爾夫球
5. 我想去萬豪食自助餐
6.我想去昅因航空姐😍
7.拎機場免稅品
8.見工
9.我想欣賞玫瑰園計劃既成果
10. 買手信
11.機場空氣好過市區
12.去打卡影相
13.唔洗入迪士尼都買到迪士尼樂園精品
14. 我係鐵粉,要研究機場快線列車
15.上錯巴士去機場
16諗住溝空姐/空少
17.玩交友App識咗個機師
18訓過龍唔記得落車
19搭錯車,我要去東涌
20出咗門口先發現張機票付款唔成功,冇出到
21比人呃咗嚟接劉德華機,依家走
22人地話今日有錢派,比人呃咗
23我男/女朋友同我分手,佢話今日離開香港
24想同隻沙田精神號影相
25Regal 食 Lunch/HighTea
25送機
27參觀港珠澳橋,好宏偉
28原本想去港珠澳大橋,搭過站,要搭返轉頭,順便黎機場參觀。
29去博覽館睇下有咩展覽 順便參觀機場
30我想溝外國遊客
31 有嘢做要訪問遊客
32釣魚
33失戀出來吹吹風
34 準備去thailand 做個spa
35上次跌左嘢 去失物認領處睇下有無執到
36我做緊全港M記價格分析
37儲緊全港無印購物單
38想去機場睇日落
39冇帶門匙入嚟搵屋企人攞
40買哈利波波精品
41睇下T1工程進度
42T2就拆我唔捨得
43想去澳門 在機場轉車到港珠澳口岸
44同男/女朋友嗌交,去機場呃佢睇佢會唔會追返上嚟
45睇錯以為今日飛
46去機場12蚊店掃貨
47遊巴士河
48食 Popeye 雞
49想追明星 影相
50想食burger king, 係機場食特別滋味

朋友係青馬做收費員,代朋友post

1.每位收費員開站果時都有1500做銀頭
2.收1000蚊必需登記車牌及通知控制室
3.收完錢要入布袋然後掉入有入冇出既夾萬
4.每個收費站開啟時間係45-105分鐘
5.衝站靠收費員親眼睇到車牌先可以罰錢(睇唔到要自己比)<< 唔建議連累職員
6.交更時間有3個 早上6 下午3 晚上11
7.控制室睇橋情況既CCTV要手動再拉近先睇到車牌(好撚慢)
8.係青馬管制區死火,青馬會派人黎幫你拖車(但可以自己叫拖車)
9.話冇錢比會叫你掉頭(唔洗比錢)

推,又要重新提醒大家
推211
推212
推213
推214
你岩!
贏左人地先會同你講道德!
輸左你女朋友就俾人吊屎忽!
戰爭都要睇清楚邊個係敵人先打架~戰爭都有底線,如果做左啲不人道不合理嘅事都要受戰爭法庭審判~

真係咁想開戰,可以直接番大陸同解放軍打,但大部分巿民仲係有理智架~仲要睇到邊個先係敵人,唔會傷及無辜
支持
弱肉強食
勝者為王,敗者為寇

藍到黑老母講嘅,我哋要學為己用
唔同意外國支持唔重要
14年收皮係因為外國唔做野
今次就算你哂冷
美國唔出手一樣收皮

唔係諗做啲咩自己友會割
係諗你做咗啲咩會令國會班人唔割唔得
——————————————————
毋忘所有義士之付出、612、721、805、811、824、825、831
打狗!救人!
無分和勇 團結抗暴
五大訴求 缺一不可
光復香港 時代革命
願榮光歸香港
戰術可以討論,但係盲目散水就不了。
推215
推216
推217
推218
推219
推220
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞