你班仆街迫我po多次 (教你說服道德撚)

539 回覆
760 Like 34 Dislike
哩個喺戰爭講乜撚嘢對準政權唔好搞咁多副本其他嘢啫。

Obey class 嘅力量來源,唔係我哋品格有幾高尚,而是我哋一無所有,無任何嘢可以輸。正因為咁,我哋先有超乎常人嘅勇氣,前線敢用命擋子彈,以死相搏,方有一絲勝利嘅機會。贏咗,你再慢慢講道德仲可; 輸撚咗,你就永遠活喺無道德嘅世界。戰爭係好撚殘酷㗎,弱肉強食,無可能無時無刻都能夠彰顯仁義。

和平都西用鮮血爭取嘅; 民主也喺一群不顧他人意見嘅民主撚爭取嘅。如果今日要用任何仁德去自畫界線,就係失去最大嘅力量。如果咁樣能夠贏,尚可接受; 但喺自我設限而輸,共產黨就唔會跟你談道德,太子殺人,新屋嶺強姦etc。不擇手段嘅共產黨vs固步自封嘅香港人,不談武力,香港人淨係心態就輸撚咗啦。

中共喺網,香港人喺網中的魚。假若魚怕整傷其他魚而不掙扎,甚至阻止其他魚掙扎,最後只會全部被漁夫收入囊中。無魚死網破、戰死沙場嘅決心,喺無可能會有最終勝利。

如果你嫌去沙田打副本麻煩,咁你咪唔好去囉,翻去太子/做文宣whatever 囉。都話be water 你哋就自己諗清楚想做邊樣就做邊樣啦。畀啲信任畀前線好唔好?戰術可以討論,但係盲目散水就不了。

PS 如果哩啲道德高地、外國睇法咁重要,2014年早就贏咗啦。
推1
推2
直接叫佢地收皮啦

[FC撚入黎]新屋嶺,義士骨折入廠。FC哂,然後?
https://lih.kg/1548161
推3
推4
推5
推6
推7
.

九月八日 星期日
1:30pm遮打 ----> 2pm美國領事館

[size=6]為美國風災祈禱:

颶風「多里安」逼近美國東岸在巴哈馬導致20人死亡-
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1478908-20190905.htm

國歌、
國旗!!!
https://youtu.be/PWMy7Rpk5Bo

推8
記得去美領啊
推9
推10
推11
推12
推13
推14
推15
推16
推17
推18
全港連儂牆要人,文宣要人!

8/9 美領事館

衛城長久戰,全民都抗爭;
拖垮邪惡、打倒腐敗;

每日任務:
1. 抵制支持「邪惡」「無良」的商店,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪,減少淘寶、減少八達通
2. 安全情況下跳閘,免費搭港鐵
3. 夜晚十點吶喊!!!
4. 做運動,身體健康,鬥長命
4. 每日一個post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit) #HongKongProtest
#FreeHongKong #HongKongProtests #Chinazi
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
5. 不要說推,試著copy and paste呢段嘢
6. 分析能力level up,抵抗fake news/ rumour

每星期任務:
1. 罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 做孝子救港,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 去連儂牆貼3張文宣

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股
2. MPF都買美股
3. 搵多幾個人參與
或者做唔足,但我會堅持到尾,Best effort,你呢?
Version 2019.09.07
推19
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞