今朝太子站有人因跳閘被狗捉入控制室

233 回覆
2348 Like 20 Dislike
代post
今朝1100左右
朋友喺太子站目擊有手足被5-6隻藍衫狗圍
仲有一大堆黨鐵粉紅色背心嘅人
然後個手足被狗夾入車站休息室(有片喺手)

朋友半個鐘後再落去太子站
問咗個黨鐵黃衫職員(冇粉紅背心)
=朋友 =黨鐵職員

:頭先個個後生仔做乜畀警察捉
:因為有市民發起呢個不合作運動....跳閘
:跳閘唔係罰錢就得嘅咩?點解會有警察捉人
:er...er....er
:係咪一早就有警察匿喺休息室,你哋一見到有人跳閘就叫佢哋出嚟捉人?
:er...er...總之唔好畀我哋見到有人跳閘喇

黨鐵同黑警合作無間
跳閘手足小心啲
肯定又硬屈啲罪名落手足度
就算附近冇黨鐵職員
依家好肯定好多車站都有黑警stand by

唔係吹風叫大家唔好跳閘
總之凡事小心
一張1000蚊車埋去
跳多次

9月7日 (六) 1PM
機場交通壓力測試 (重考)

香港市民:
✅ 以遊客身份入機場觀賞飛機升降
✅ 唔識路就坐多幾轉車
✅ 必需繳付車資乘坐黨鐵

烏克蘭, 法國等其他國藉居民:
各有各做, 自由發揮, 唔割但要小心

另外可參考唔揸春袋揸輸精管方法:
[行動post] 肯入黎睇9.7點樣揸機場輸精管未 | LIHKG
https://lihkg.com/thread/1535579/page/1

9月8日 (日) 2PM
香港人權與民主法案集會
美國駐港澳總領事館

邊個又話前線黨鐵黃

[10月1送大禮]「和理拍」一齊推上聯合國人權理事會!!!
https://lih.kg/1536307
犯緊港鐵附例又唔係民事刑事,最多比500 搞掂,關黑警鳩事,跳閘拉你暴動?
今朝發生而家講?咪吹風啦
聽講再犯要上法庭
太子唔洗跳喇
棍閘一推就過
發夢今日推完
仲走左去站內seven 買埋支野飲先鬆人
堅唔堅呀
不過冇乜事都唔會黨鐵
閃電勇武係唔洗代價架!
而且少人就成事,大家諗下一個廢老咁慢手腳都可以清晒連儂牆
對家打埋啲陰陰濕濕既招,我地都可以陰陰濕濕快閃一啲有價值既地方
十八區都有既時候 啲狗跑得去邊? 2個人一個地方 36個人都夠

重點:非狗屋 五分鐘快閃 (五分鐘就走邊有人當場拉到? 快閃既定義本身就係咁)
寧願巴士轉車兜多程好過
屌你家味 買特惠飛呀!

入閘拍卡,出閘跳,下次再搭就話唔知點解入唔到,佢唔會扣你錢,又降低一次成本
我幾時聽佢講咪幾時po

黃既粒聲唔出
由得一百個之中一個藍友執法
有q用咩
自己執生啦 唔好有個心實有人幫手甩身
前線全部黃絲去左邊
好似逃學威龍咁
阿sir你跳唔跳閘?
呢度一萬蚊請埋你跳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞