【Android電話、機頂盒、電視】免費睇Viu、Now、有線、港台、蘋果,向是是但但說不!

139 回覆
18 Like 2 Dislike
想問個D 行an 既機頂盒
話開到google store 既係咪代表都下載到遊戲同埋玩 ?
係灰色啊
fire tv home version 6.1.6.0-729
software version fire os 5.2.7.1
fire 就應該唔係舊版,因為我個隻有埋大細聲鍵(?)但android 就唔知了
麻煩晒你呀
version 43最底加咗粒掣可以show app detail
你update完睇下,話返我知
推推
有store只代表有途徑下載app
無store都裝到app,只係煩啲
但留意電視或機頂盒裝到嘅app係唔同
電話有嘅唔代表裝到上電視
咁尷尬
買左返去先知唔撚得咪吹鳩帳
你想裝乜先…
好明顯我係想裝APPS game
因為我早就唔睇無線
所以我目的唔係個樣
你預多數都唔得
新icable都學了now 有手機直播程式
想問可否加入有線財經台
謝謝
研究緊
感謝你
部android tv無play store 係咪要裝番至裝到tvhk
如果係 可以點裝番個play store
可以直接裝APK檔案,第一個post有link
如果係Android 4,就一定要有play store先可以正常睇哂全部台
我部電視 得1個HMDI 插頭
但電視入面有3個HDMI係咩玩法
同埋now e個機頂盒其實有冇高清 輸出?
同埋最多駁到幾多部電視用 ???
未用過機頂盒所以問得有d多
如果本身部電視唔係智能電視都可以 ?
有冇人幫到手?
唔好意思
呢幾日都睇唔到facebook live 台
其他台冇問題
其他人有呢個情況嗎?
有線睇唔到
hello 巴打,請問最新 ver 是咪 version 44. thx
求問如果在Android TV 開左一個台後關左再開其他台就變左只係show player 同timeline 可以點做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞