有冇見過兇殺案由政府新聞處公佈?

321 回覆
1479 Like 12 Dislike
pish

樓主講明回覆再加料
好多人睇都唔睇就屌樓主
根本單嘢就好撚鬼
有冇見過兇殺案由政府新聞處公佈?
https://lih.kg/dOgLGT
#8 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
好煩,要一個個講
有人話點解咁多處理屍體方法
例如:掉落海、扮係跳樓掉條屍落都唔用呢D方法
因為個女仔可能真係智障,唔會飲酒跌落海,唔會有情緒失控跳樓,呢兩點都呃唔到佢父母
所以唯有拎條屍返屋企
如果一男一女就係替死鬼或者擺低條屍時佢父母回家
佢父母一返屋企,就見到一男一女,同埋個女條屍
跟住唔肯定邊個報警,或者可能冇報警 因為差佬已經喺附近,之後就即刻入屋拉佢哋
目的為左滅聲
個女人未必告得入,因為個男人可能會攬曬罪名,就算告都入都一定判得好輕
而家吹嘅風話個男人係神打
目的係為左判誤殺,因為誤殺最多坐三年
謀殺就會終身
而佢父母就會做到畏罪自殺,或者係傻咗 入小欖精神病院( 當然係畀人殺死,或者係畀人打到傻咗喇)
目的只係為咗滅聲
push
男子背囊藏石頭 浮屍北角海面

北角碼頭對開海面,今早(7日)8時,有市民發現一具人形物體倒插水中,露出雙腳,在海中浮沉,於是報警。水警及消防輪到場,由蛙人落水將一名男子救起,惟已證實死亡。警方發現死者雙手綁起,身上亦綁有一個背囊,內有4塊磚頭,認為事件有可疑,正調查其身份及死因。

希望係我諗太多⋯
暫時最令我覺得奇怪嘅,係西貢同呢一單⋯

https://hk.mobi.yahoo.com/news/男子背囊藏石頭-浮屍北角海面-013943776.html
考政府工果陣loop過半年既政府新聞稿
又真係好少會出兇殺案
泳池沙灘 濕地公園呢啲不嬲有
你覺得呢單係太子既死者 定幾時?
個時間都差幾遠
唔肯定係咩死者,未必一定係831當日嘅
有可能係滅聲家屬,有可能係銀髮,
只係覺得非常奇怪,
因為佢咁樣死,然後咁都仲話「事件沒有可疑」

北角碼頭對開海面早上發現一具男浮屍,由於警方發現死者雙手綁起,身上還綁有一個內有4塊磚頭的環保袋,一度認為事件有可疑,經初步調查後相信事件沒有可疑。

現場為北角書局街一碼頭對開約一米海面,死者為一名81歲老翁。警方早上8時接獲途人報案,指發現事主在上址飄浮。警方接報到場,事主當場被證實死亡。警方及後於事主位於北角的住所內檢獲遺書,經初步調查,相信事件沒有可疑。死因有待驗屍後確定。

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1585984/即時-港聞-環保袋放磚頭雙手綁起-八旬翁浮屍北角海面警寓所檢遺書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞