有冇見過兇殺案由政府新聞處公佈?

321 回覆
1479 Like 12 Dislike
不嬲唔係警察報架咩?
自己睇清楚回覆,個問題唔止係佢公佈呢單新聞
睇埋落去得唔得,都講明詳細分析會喺回覆補充
睇埋回覆得唔得,都話咗詳細分析喺回覆補充
最大嘅問題係當日早上蘋果新聞提及女死者係棍傷,
政府新聞稿提都冇提到棍
詳細分析喺回覆⋯睇埋先得唔得⋯⋯⋯
順便推一推其他人嘅post

[831太子] 係咪要義士死得不明不白?
https://lih.kg/1542890
[核彈!8.31有新證據]人權組織留咗係車站拍片唔公開啊!幫手逼佢地交片!!
https://lih.kg/1542971

推到人權組織提供返現場片段!!!
除咗人權組織嘅片,要逼黨鐵交出完整CCTV記錄!人權組織嘅片段未必可以影得咁仔細!

最快兩日,黨鐵就可以刪除831晚太子站CCTV

到時你、被防暴圍毆嘅抗爭者同乘客,唔會再攞得返公道。

之前講過無論你係受傷定受驚,都可以向香港警察或港鐵提出民事訴訟,申請要法庭強制命令黨鐵交出831當晚既CCTV。 有法庭命令,黨鐵唔交就係藐視法庭!😡

成班義務律師大狀已經準備就緒,但到而家仲未有任何831受害人contact 義務律師!🤯😔
其實受害人唔使怕有咩隱憂,例如自爆、金錢、時間,義務律師會同你傾咗先,商量吓再決定告唔告,一切內容絕對保密。🤐👌

港鐵每7-28日就會清一次cctv,換言之我哋最快得返兩日去揾證據,時間一過,在場所有人受到嘅傷害、屈辱,將會永遠石沉大海,而毆打你哋嘅武裝分子繼續逍遙法外,無後果地打壓香港市民。

就喺呢兩日,你可以選擇還831傷者一個公道,將黑警暴行昭告天下。就算你唔喺現場,都請你幫手推post,比在場者見到為止。

831受害者請盡快聯絡以下團體:

1. 星火: 9819 0979
2. 民陣:6549 9452
3. 民權: 9463 2945
4. 伍展邦:2608 1400
p
係,
加上政府新聞稿完全冇提及任何棍傷,
淨係話膠拍、拖鞋,
而且全家被人拉哂
屌你
一定關太子事
[突發] 香港人權監察會把831太子站拍攝片段全部公開
https://lih.kg/1543422

「由於兩名觀察員不欲被迫回到地面結束在太子站的觀察,故走回車廂試圖繼續觀察,但列車竟然關門開行,把尚留在車廂的數十乘客載至石硤尾,然後才停止列車服務。當晚,位於太子站鄰近的觀察員,也再無法進入太子站。」

人權監察會會公開佢哋影到嘅片段,
但太子站內嘅觀察員被列車車走咗,
附近嘅觀察員亦無法進入站內!
所以!佢哋影唔到最後發生咗咩事!
亦好大機會影唔到嗰幾日傷勢嚴重嘅手足!

要繼續要求狗鐵交出831太子站完整CCTV記錄!!!
政府真係好恐怖

必問:

有幾倍OT收,係咪仲要"好合理要屌埋女示者"咁辛苦???

民主訴求,缺一不可;

以眼還眼,鷹犬全鎖;

有錯企定,即決勿拖!

民主斬件,仲當我傻!

屌你老母,未贏收科?

除非你係個班那埋護照旁身嘅扮民霸權,永續利益獨賣囉!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞