我正名今晚91係香港鄧寇克大行動!

530 回覆
3474 Like 10 Dislike
幫推
d狗今日係晒落船位捕你
和理非,好無力,好忟?
要抗爭,只有十月一前每日堅持做以下既事,係堅持,堅唔到都要堅,係呢到發誓你堅持呢個九月,就一個月:

1. 罷消費(任何福建幫、cctvb廣告、黨鐵商埸、藍紅食店)好難?勇武難唔難?
2. 低享樂(要發洩,做運動、十點9叫、唔好taobao消費食好野)
3. 每日簽最少1個聯署(實搵到)
4. 每日like and share 1個文宣post
5. 下載Twitter 開acc,每日出1個post
6. 每星期最少參與1次行動,無行動去商場涼冷氣教育自由行。
7. 每星期去連儂貼3張文宣
8. 出糧提款換美金
9. 唔好買入任何大陸公司股票
10. 轉埋你個MPF去外地基金
11. Tag或吹你身邊三個人一齊參與

諗到再加,如果你咁都做唔到,講咩野好忟好惱無野可做。
只有200萬人堅持經濟抗爭先可以制裁佢地。
暴徒可恥

真係似
我啱啱上連登 我未睇你個post 我今日已經覺得勁似
推 抛磚引玉

鄧寇克戰役 (Battle of Dunkirk)
P牌推唔到
感謝各位義士
係到提大家 人地出黎做校巴都有風險要承受
d文具唔好帶上車 文具可以再買
萬一比狗搜車發現車上有文具會連車主都奶埋野
同埋上到車大家都夾下口供 如果有狗問起都唔會口窒窒
多謝手足仗義幫忙
push
撤退計畫的執行由多佛的伯特倫·拉姆齊海軍中將指揮,第1步是調動運輸車輛,將食物和醫療設備送往多佛,以應付退回來的大批部隊。隨後,建立通訊網,以維持行動的順利。第一天德國空軍猛烈轟炸敦克爾克,將港口炸成廢墟,阻止聯軍撤退,英國海軍軍艦由於吃水深,無法靠近海灘,撤退速度較慢,5月27日只撤出了7,000多人,英國最樂觀的估計是能夠將45,000名部隊在德軍佔領海灘區前成功撤出,然而以第一天的作業效率來看,英國要40天才能將所有的人員撤離。

拉姆齊中將提出緊急呼籲平民提供船隻,無數業餘水手和私人船主也應召而來,他們駕著超過850艘駁船、貨輪、汽艇、漁船,甚至遊艇、內河船隻等,冒著德國飛機、潛艇和大炮的打擊,穿梭於海峽之間,將一批批聯軍官兵送回英國本土。英軍使用地面、海上和空中的一切力量來支援這次行動。
全世界twitter 開post #HKDunkirk
https://lih.kg/1528924
黑警你地要還架
推上去,見到香港人咁齊心接人放學真系好令人感動
幾時有D-day既一日
多謝車手鼎力相助
好感動,多謝各位校巴司機

有冇文宣高手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞