[16 OCT] 重新感應泳兒演唱會2019 討論區

47 回覆
7 Like 0 Dislike
但將大家都好想聽啲歌擺哂係 medley,快快手咁唱哂

《一時倦了》《心中有數》呢啲可以獨立唱啦下話
全場入座率6-70%
不過唔係好明,睇泳兒自己ig/fb都冇乜點 hard sell

btw唱live一樣咁勁,但揀啲歌有啲真係奇怪,仲諗住講明唔唱其他人歌會好啲

《花與蝶》都冇唱
medley真係好正
雖然有幾首唔知咩名
幾乎無宣傳...英皇...唉...
買680, 其實今次個SHOW係唔錯
live比前再好左,medley有幾首太短想聽完整版
習慣愛你 心中有數 一時倦了 你我她 純情有罪 就手 有誰來愛我 鼻敏感

想聽一時倦了Full Version
呢堆歌唱哂full version都唔過份啦

但開場個首,我feel到我坐個邊全部都r撚哂頭

同埋九展都唔爆,點開紅館
幾時先離開英皇
最驚喜係唱《賣火柴的女孩》
留係蛋記真係曬左
應該cut左嘉賓環節去唱多幾首

或者請海鳴威唱合唱版 / 英皇群星唱《小學館》
尷尬嘅係方力申播錄音 直接問泳兒點解唔係英皇求其搵粒大星黎壓場 點破泳兒係英皇到唔合群

鼻敏感
小學館
一時倦了
送我一個家
為你唱Demo
還有一生的時間

下次唱呢堆
兩個嘉賓都唔熟,好尷尬
同意
十年前果次唱泳音樂世界已經好想聽到但無唱
今次前奏一響果下感動到
唔熟又會揀佢兩個嘅 唔明
轉公司唔代表會可以坐爆九展場 但留蛋記起碼可以年年出歌 只係可惜唔係所有人欣賞 佢今年某兩隻歌幾啱我口味
好聽啊演唱會

另外隊Band有個電子音玩得幾好
鳴謝個part 怪怪的,歌手第一個竟然唔係多謝「唱片公司」,去到好後先講多謝「經理人公司」
蛋記有幾幫佢大家有眼見,泳兒最應該多謝自己,撐到今時今日
都唔覺英皇幾有心幫佢。
身邊啲朋友,好多想睇但係miss左,係事後見到啲post先知.......
俾番少少宣傳要坐滿九展唔難。。。。
屌,其實幾時先完約
明明第一隻碟就好爆,又新人王
我都係咁啱係fb睇到個post先知,如果唔係都miss咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞