恆大定係城大好

115 回覆
3 Like 73 Dislike
thx🙏🏻 我想問im 其實係偏IT多定係 商科理論多?
其實係咪tran到科 個代價都係用一年 ?係year3入
恒大係好難tran返出去
含大
係啊 一個係IT一個係數學,我再考慮下 tbx巴打👍
其實IM 讀果d programming 難唔難
thx
會計係數學樓主堅係弱智
樓主讀恆大啱你啲
咩人讀咩u
IM可以撈野code,你話呢?
咁我應該去CU🤔 又名未暴大
*又名為暴大
Im喺jupas嚟講都係水泡嚟只不過性價比高
恒大account啲professor教得好有heart,仲會成日搞啲event俾啲學生去識啲做緊big4/公會/P com人,同埋會搵好多summer intern俾啲學生報。我識唔少人恒管grad都入左big4同2tier,都係睇你自己努唔努力嘅姐,畢左業如果唔係報mt都冇乜人睇你咩u,interview就見真章。

如果你im grad想做audit考牌,又要讀返啲foundation先考得QP。

我讀過恒管,覺得唔差嘅,而家每年自資又有30k資助,但你想追u個名咪要im offer。
thx 巴打 我想問下你讀咩stream?

界唔介意問下你依家係咩公司做?😂

我上網見到好多請project man或者ba要有經驗,甘fresh grade 會去邊?

其實讀完im出黎多數去大公司既department做定系去it firm做?

😂好似好多問題
未來一定information重要過accounting
Cityu都有OCIO啦 成個部門都係做呢啲野
CISA比CPA更有用
點揀都係shitty
first degree真係好重要
上面成班唔抵得你係度老點

IM點會無出路
IT risk/ audit不知幾殺食
成行都搶緊人
accounting就真係等收皮喇,連financial reporting都就黎比 AI取代

利申: CPA,讀緊IM master
BI啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞