[良心餐廳] 生意跌9成!吳啟明搞「共享餐廳」救亡

135 回覆
422 Like 11 Dislike
老老實實有收入既人唔好比氣氛心情影響
遊行撚咪行完去附近食個飯
繼續正正常常出街消費食野
只要避開D深藍鋪 支持小店!!!
星期六去幫襯
要幫下佢respect
順路要幫襯下
喂呢個自己友啊,奶共嗰個係佢細佬啊
兩兄弟兩邊落晒注
邊個嚟?
828入國泰城抗議,831民陣,901機場,902三罷
全面批鬥警犬及其家屬
㩒錢/換美金,經濟制裁中共

828好撚緊要 自己諗下
一定要支持
Support
藍絲幫襯得起???
藍絲平時都係汁下2手麥當當喳嘛
呢個阿叔係咪大時代果個?
得啦快d執柒
自己人
自己友嚟
yup
有無共享警雞?

——————————————————
831大遊行

毋忘所有義士之付出、612、721、805、811、824、825
打狗!救人!
無分和勇 團結抗暴
五大訴求 缺一不可
光復香港 時代革命
呢個一定會去襯幫
28/8.31/8會出動既手足記住幫手宣傳埋1/9機場

[9.1機場] 文宣集合 2.0
https://lih.kg/1507880

現有文宣集合 (Google Drive)
https://drive.google.com/open?id=1GCRs7ie1gwrmV6-388fnE5PnFq_jnbwe

午市未受影響,說明只要有人返工便要出外食午餐,啟明決定抓緊這一線生機,希望逆境求生!他想出「共享餐廳」計劃,跟一些未有提供午市的酒吧或火鍋店合作,租用這個空檔時段賣午餐,既可減低租金成本,又有多個地點做生意,希望可以轉虧為盈,「我已經同蘭桂坊一間酒吧、銅鑼灣一間餐廳傾好合作,租用佢哋午市時間。佢哋原本喺呢個時間係冇做生意,但我覺得地點係適合我賣午餐,咪租用唔使浪費!其實我依家間餐廳,做完午市都係冇乜客,唔想浪費下決定用嚟做製作工場,推出五、六款食品包裝上架,又有貓、狗糧食品製作,總之希望善用員工,唔好浪費租金同人手!」

楊千樺套千杯不醉都講過囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞