【8.31遊行 9.1機場】[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊討論區 (11)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
韓國幫手秤佢上去啦屌
據了解,上季甲組聯賽得第五的東區,早前已向夢想FC的中堅陳偉豪斟介,儘管「豪哥」同時亦獲母會流浪接觸,但他最終選擇踢業餘波不踢港超聯賽!

有冇wow到
佢正職都唔係踢波
賽前自爆用人、陣容都算係港超特色
愉園體育會 Happy Valley AA

亞歷斯祖、朱偉鈞加盟愉園

在聯賽開始前一天,愉園落實簽入亞歷斯祖、朱偉鈞兩位已跟操一段時間的球員,教練團相信兩位球員的加盟能夠增強球隊整體實力。

本地洋將亞歷斯祖在2017年曾奪學界精英賽奪得最佳射手奬,及後外流到葡萄牙丙組聯賽加盟FC維施那。阿歷斯祖表示愉園隊內氣氛融洽,令他很快已經融入球隊,加隊內又有不少年紀相約的球員,期望可與隊友一起努力、成長。

朱偉鈞在16/17球季以正選球員身份,攻入12個入球協助愉園奪得丙組冠軍,離隊兩季之後重投愉園。朱偉鈞與隊內多位球員從小已合作,默契不成問題,教練團相信他很快就能夠重新融入球隊,發揮出色的進攻能力。

球員資料
■姓名: 亞歷斯祖 Christian Alexander Jojo
■出生: 1999年2月11日
■位置: DF
■身高: 182cm
■前球會:維施那(葡丙)

球員資料
■姓名: 朱偉鈞
■出生: 1999年2月9日
■位置: FW
■身高: 185cm
■前球會:愉園 → 夢想
其實之前見到啲人喺奏北韓國歌時都肯企起身,到中國國歌時就坐返低/boo就覺得好好笑明明北韓都係麻木不仁既獨裁政權
北韓影響唔到大部分香港人, 中國就秒秒鐘都強姦緊香港
北韓搞唔到你呀嘛
同d人問點解唔關心amazon一樣
自己切身既野都未搞掂邊得閒理其他人
不如傑志簽佢做球員兼教練啦
而家中堅都唔夠人
艾度古斯變左中場?
唔簽北村祝啦
贊成,做下後備都好

不過南華icon應該唔會去傑志
17年前無踢過港超球員 但又可以本地註冊 即係有特區護照?
講錢既姐
有冇魚丸拜神切乳豬相?
JoJo
本土洋將
近季冠忠南區一向令人覺得攻強守弱
有冇人都係睇好流浪多過愉園
調轉就啱
又想整過?
流浪三線都有經驗老將,相反愉園就大多數都係年青球員,我就睇好流浪多D啦
而家呢隊香港隊真係 唔係幾想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞