【8.31遊行 9.1機場】[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊討論區 (11)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike

好難決定,究竟31/8去元朗定大埔好
係咪諗住唔再玩港超
原來足腫琴日出 po 班友唔係打錯,係真係以為40蚊睇4場
why not both
㩒極都係120段個d鳩位
遊行
食住依家反送中個勢
主場對伊朗有冇可能3萬人入場
要出公海宣傳
希望唔好輸67 粒
本身都預咗600蚊4場 好彩腳總都係開球迷區垃圾學生 多謝腳總腳總好嘢
大球場冇咩所謂啦 都係任坐
想問下要喺邊度搵,cityline搵極都無
今晚返去整d poster
影埋落黎貼連儂牆?
放傑志主場對愉園 門票
$60/1張
https://t.me/heevelrm
不喜勿插
免費飛?
套票逐場㩒都幾麻煩
有frd中間場波去唔到 又要另外買
又係你呀8両金
港超聯 年齡只是數字!安基斯簽約標準流浪

港超球隊標準流浪周三(28日)續操,上季效力凱景的入籍前鋒安基斯亦跟隨球隊操練。據標準流浪總監李輝立透露,球隊已與安基斯簽下合約,此子來季將披上流浪的球衣續戰港超。

現年41歲的安基斯在接受訪問時表示:「我由6月開始一直同和富大埔傾,可惜最終唔能夠成事,所以我就去搵其他球會。雖然我喺香港咁多年都冇同過Philip(標準流浪總監李輝立)合作,但係我同佢嘅關係一直都好好,我認為今次係一個適合嘅時機同佢合作。」他亦指:「流浪同凱景有啲唔同,流浪大部分年輕球員都冇港超聯經驗,我嚟到流浪,就係要將自己嘅經驗傳授畀佢哋,亦要去感染佢哋,令佢哋可以迅速成長。」

剛在周一(26日)歸隊的安基斯,在操練中依然如往日般落力,箇中原因在於他永不放棄的心態:「一個月前我已開始跑步與健身,同時等待任何球會的聘約。我永遠不會放棄,我知道我該做些什麼、怎樣做,不會理會別人怎樣看我的年紀。我了解自己的身體、年齡,也清楚自己能為球隊貢獻什麼。落場比賽就是證明自己的最佳方法,對我來說,年齡只是數字!」

安基斯去季在凱景表現讓人眼前一亮,他自信新季能再演好戲:「我期望自己能重演上季的表現,我喜歡我所做的事,從不感到疲累,我依然會跑、會追,表現猶如年輕的時候。我希望上季的表現能延續到今季,天空才是我的限制(Sky is the limit.),所以我仍會一直向前。」
認真 佢踢到上季咁樣的話垃垃隨時400萬都護到級
會有生客同夠阿叔跟。
打氣區以外,佢攞著飛要求咪搬。
打氣區入面佢一係會跟,一係會頂唔順走
上半場埔,下半場朗
Guts 運

港超球隊香港飛馬足球隊 Hong Kong Pegasus FC舉行季前拜神儀式。

飛馬新球季以原任領隊的文彼得擔任主教練,亦簽入非洲裔澳洲前鋒查理士,而另一新兵、西班牙射手加西亞正在養傷,料於九月中歸隊。

球隊今季班費大約1500萬,將以聯賽前四為目標,首場周日作客深水埗運動場鬥理文;此外,飛馬會長羅傑承又透露正著手籌備明年賀歲盃,目前正跟多支日職、中超及美職勁旅接洽。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞