見大家咁愛我地勇武,贏咗之後我地大概需要一樣嘢

105 回覆
155 Like 2 Dislike
小弟可能冇辦法代表全部勇武, 但告一段落之後我地可能好多人都需要唔同程度嘅心理諮詢同心理治療. 我見其實好多手足都已經唔係正常人,imean唔係負面方面. 我自己都有自覺,自己已經係用戰士既心態去睇所有嘢, 就算唔係喺戰場上都保持極高警覺, 我最近要訓梳化先有安全感,訓又訓唔到太多. 但當下我地係需要呢種警覺.

但係一切過後,我地要回歸凡人既時侯,會唔會冇辦法自己抽離呢個定位.
所以為咗我地勇武,希望大家係結束之後可以接納已經係現代社會嚟講,異常嘅我地,如果有義務既心理服務就更好.我都覺自己就嚟痴線.

anyway而家的確未贏,所以大家呢啲暫時諗就ok focus係831死線到

各位831見!
屌我開錯台
勇武絲表示同意
絲打精神ok嘛我呢排私底下精神嘛嘛
我願意做你地樹lon
打完先再算喇,而家呢種心態對我地好重要,救咗自己好多次
見到好多已走火入魔,記住能屈能伸,要智勇雙全
極無助
攰但會堅持
我唔會用走火入魔嚟形容我地呢個情況,
走火入魔嘅係黑警嚟,我地仍然知自己做緊咩.
但我係意識到我地既常識開始同社會唔一樣,
可能係因為呢兩個月既變化,令我哋心態同常識由市民變咗戰士
戰場上大家都好有精神, 但冷靜完私底下真係好stress但又唔敢太放鬆,怕放鬆咗以後就緊張唔返
勇武後勤全面升級!

早排返鄉下打獵,見到成班小朋友淨係掉雜物/用碌竹去打
https://lih.kg/1506054

我要狩獵團人手一支!
講所有野都戴頭盔
就連同friend傾都會
仲有就係個警覺性提高左好多
對唔住 ,我欠左你地
少少敲打聲都會以為有防暴速龍 成日形住有陣催淚彈味有冇人都係咁
見到單車燈後背后會即刻180度轉身睇咩事 同時叫對方停車之後先諗起自己係返緊屋企,唯有即刻同對方道歉
我甚至開始覺得自己平時街坊look係將自己隱藏係平民入面, fullgear嘅自己先係自己
我 少少聲都好大反應 成日拎個罩黎聞睇下係咪真係仲有味 定幻覺
呢個真
一上到去根本唔識攰
一眼關七
再double check自己啲gear
可以用到電話就睇其他地區咩環境
攰?從來唔識亦都唔會
係可以跑足全日但唔食唔飲

但當一返到屋企除低gear
靚落嚟先知原來自己真係好大壓力
精神緊張
返到屋企都好似冇得抖咁
又要睇過兩日有咩做
文宣做成點
傾戰略等等

係有次停咗幾日冇集會嗰啲
真真正正咁喺屋企訓足全日
我就訓覺會聽到催淚彈爆開同胡椒球槍發射既聲. 見到強光突然出現就會好緊張
唔好咁講
我哋一齊努力
係一位前線巴打,有一個心願想大家幫幫我...
http://lih.kg/dHsatT

借位推我嘅一個小心願

btw推推啦雖然好膠但都係我小小慰藉嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞